Canadienii au descoperit Eldorado în Grecia: Elenii pot deveni unul dintre cei mai mari producători de aur ai Europei

Canadienii au descoperit Eldorado în Grecia: Elenii pot deveni unul dintre cei mai mari producători de aur ai Europei
Când investitorii aud de Grecia în perioada aceasta de obicei nu știu pe unde să se fugă mai repede. Gigantul canadian Eldorado Gold a avut o reacție cu totul diferită justificată și de avantajele pe care le...

Când investitorii aud de Grecia în perioada aceasta de obicei nu știu pe unde să se fugă mai repede. Gigantul canadian Eldorado Gold a avut o reacție cu totul diferită justificată și de avantajele pe care le creează criza economică pentru industria exploatării aurului.

Eldorado a anunțat, duminică seară, că a preluat pentru o sumă de 2,5 milioane de dolari European Goldfields, tranzacție prin care a dobândit controlul asupra celor mai mari depozite aurifere din Grecia.

Să deții depozite aurifere în Grecia nu a însemnat mare lucru în ultimii ani întrucât exploatarea propriu zisă fiind aproape imposibilă.

Primii care au încercat fiind canadienii de la TVX Gold care au intenționat să descidă cea mai mare mină de aur din țară dar au fost zdrobiți de opoziția politică și de cea locală.

Președintele executiv al Eldorado, Paul Wright, a explicat că percepția publicului s-a schimbat darstic în ultimii ani datorită faptului că partenerul grec al canadienilor este o importantă companie elenă de construcții, Aktor SA, dar în principal datorită crizei economice. Pe măsură ce Grecia s-a adâncit în ultimile 15 luni în recesiune suportul popular pentru industria minieră crescând.

“O mare parte a sprijinului guvernamental de care beneficiem se datorează nevoii. Au nevoie de locuri de muncă, de investiții și de venituri din taxe. Despre asta este vorba. Măsurile de austeritate te pot ajuta doar până la un punct”, a declarat Wright, citat de canada.com.

Achiziția le aduce celor de la Eldorado controlul asupra depozitelor de aur de la Skouries și Olympias, estimate la 7,7 milioane de uncii în total, și permisele de exploatare ale acestora.

 Dacă proiectele evoluează potrivit planificărilor Eldorado va obține o creștere a producției de aur de la 650.000 de uncii anul acesta la 1,4 milioane de uncii în 2014 iar Grecia ar putea deveni unul dintre cei mai mari producători de aur europeni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)