Campionul mondial la mâncat hot dog, exclus din competiție. Acesta a făcut reclamă la mâncare vegană

Campionul mondial la mâncat hot dog, exclus din competiție. Acesta a făcut reclamă la mâncare vegană
Cât costă un hot dog de lux la un târg de Crăciun din Elveția. Conține spumă de șampanie în loc de muștar, sursă foto: captură YT

Campionul mondial al mâncatului de hot dog, Joey Chestnut, nu va concura la concursul de mâncare de hot dog al lui Nathan de anul acesta, după ce a încheiat un acord cu compania alimentară pe bază de plante Impossible Foods.

„Suntem distruși”

„Suntem distruși să aflăm că Joey Chestnut a ales să reprezinte o marcă rivală care vinde hot-dog-uri pe bază de plante, în loc să concureze la Concursul de mâncare de hot dog din 4 iulie 2024 al lui Nathan”, a spus într-un comunicat organizația Major League Eating (MLE), care supraveghează evenimentul, scrie CNN.

Chestnut a câștigat „Centura Galbenă Muștar” de 16 ori, a mâncat un record mondial de 76 de hot-dogs și chifle în 10 minute în 2021 și a câștigat sute de mii, dacă nu milioane, de dolari pentru consumul competitiv de hot dog și alte alimente.

Cofondatorul ligii organizatoare, George Shea, a declarat că a încercat să-i permită lui Chestnut să participe, dar prin concurarea într-un concurs de mâncare de hot dog fără marcă, de Ziua Muncii.

„Este o regulă de lungă durată să nu reprezinte un brand rival”, a spus Shea. „Michael Jordan nu poate merge la Adidas și să spună că Air Jordan sunt grozave”.

Ce trebuie să facă bărbatul pentru a reveni în concurs

MLE a subliniat, de asemenea, că lui Chestnut nu i-a fost interzis pe viață să concureze, invocând relația sa de 20 de ani cu liga. Organizația a spus că, pentru a reveni, Chestnut trebuie să renunțe la contractele cu mărcile care rivalizează cu Nathan’s.

„Joey Chestnut este un erou american. Nu ne-ar plăcea nimic mai mult decât să-l avem la Celebrul Internațional Hot Dog Eating Contest al lui Nathan, pe care l-a dominat de ani de zile. Sperăm să revină atunci când nu reprezintă o marcă rivală”, a spus MLE într-un comunicat.

Un cont sub numele lui Chestnut a scris pe X că el „nu are un contract cu MLE sau Nathan’s și caută să schimbe regulile din anii trecuți în ceea ce privește alți parteneri cu care pot lucra”.

CNN nu a confirmat în mod independent autenticitatea contului X.

Aceasta nu este prima dată când Nathan’s și-a învins proprii competitori. Rivalul lui Chestnut și fostul campion în vigoare, Takeru Kobayashi, nu a concurat la concursul din 2010 din cauza unor dispute cu firma, care încerca să-l determine să semneze un contract exclusiv.

Un purtător de cuvânt al Impossible Foods a spus: „Îl iubim pe Joey și îl sprijinim în orice concurs pe care îl alege. Este în regulă să experimentezi cu un hot dog nou. Consumatorii de carne nu ar trebui să fie exclusiv pe un singur cârnat”.

Joey Chestnut, Nathan’s și compania sa-mamă, Smithfield Foods, nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”