Campania norvegiană pentru turism în aer liber a fost abandonată din cauza temerilor că ar afecta mediul

Campania norvegiană pentru turism în aer liber a fost abandonată din cauza temerilor că ar afecta mediul
Foto: pixabay

O campanie de turism norvegiană menită să promoveze țara ca destinație pentru activități în aer liber a fost suspendată după avertismente că noile legi ale țării privind turismul de masă ar putea duce la distrugerea mediului, anunță The Guardian.

Norvegia se confruntă deja cu efectele supraturismului

Allemannsretten – care le oferă norvegienilor dreptul legal de a campa, înota, schia și merge liber în natură, indiferent de cine este proprietarul terenului – oferă baza friluftslivet (vieții în aer liber), văzută ca fundamentală pentru cultura țării muntoase.

Dar o inițiativă de a lăuda aceste beneficii pentru turiștii internaționali a fost criticată puternic. Șefii regionali din turism spun că ar putea duce la o creștere a traficului nereglementat și a campingului, punând prea multă presiune asupra mediului natural.

Innovation Norway, deținută de statul norvegian, a declarat că a dorit să „sublinieze partea culturii norvegiene care este despre exploatarea naturii”, punând activitățile în aer liber în centrul campaniei.

Cu toate acestea, șefii de turism din nordul și vestul Norvegiei spun că se confruntă deja cu efectele supraturismului. Unii au cerut suspendarea inițiativei în timp ce evaluează orice impact potențial asupra turismului comercial, ceea ce a dus la oprirea campaniei de către Innovation Norway.

Interesul pentru regiunea nordică în ansamblu a crescut în această vară, deoarece turiștii au căutat destinații mai răcoroase pe fondul temperaturilor ridicate din sudul Europei. În timp ce consiliile de turism își propun să profite de creșterea interesului, mulți din Norvegia au cerut prudență.

Pe măsură ce interesul pentru turismul în Norvegia a crescut, a existat o creștere a numărului de rulote parcate inadecvat, precum și a gunoiului și a „uzurii generale a naturii”. Au crescut și operațiunile de salvare pentru găsirea turiștilor pierduți în munți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)
20:19 - A început „mica recalculare”. Marius Budăi a anunțat ce adeverinţe se iau în calcul. Ce detaliu important mai trebuie să știe pensionarii
20:07 - De unde a luat naștere expresia „ai carte, ai parte”? Foarte puțini români o folosesc în mod corect