Camera Inferioară a Parlamentului brazilian a aprobat procedurile de destituire a președintelui Dilma Rousseff

Camera Inferioară a Parlamentului brazilian a aprobat procedurile de destituire a președintelui Dilma Rousseff
Foto: theguardian.com

Procedurile de destituire a președintelui brazilian, Dilma Rousseff, au fost aprobate de Camera Inferioară a Parlamentului țării sud-americane, informează BBC News.

Hotărârea a fost adoptată cu 367 de voturi ”pentru”, 167 ”împotrivă” și şapte abţineri, propunerea urmând a fi trimisă în Senat pentru dezbatere. În cazul în care și Senatul brazilian va aproba documentul, atunci activitatea șefei statului va fi suspendată la jumătatea lunii mai.

Adoptarea procedurii de destituire a președintelui de către Camera Inferioară a Parlamentului brazilian vine la capătul mai multor luni de proteste în care oamenii au cerut demisia Dilmei Russeff.

Aceasta este acuzată de fapte de corupţie, printre care deturnare de fonduri publice pentru a-şi asigura un nou mandat la preşedinţia ţării în 2014. Rousseff neagă acuzațiile care i se aduc.

În cazul în care Rousseff va fi destituită din funcţie, ea ar putea fi înlocuită de vicepreşedintele Michel Temer care riscă la rândul său să fie îndepărata de la putere în condițiile în care este ținta unor acuzații similare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`