Câinii, un real ajutor pentru depistarea fisurilor din rețeaua de apă potabilă. Cum au depistat peste 90% din defecțiuni

Câinii, un real ajutor pentru depistarea fisurilor din rețeaua de apă potabilă. Cum au depistat peste 90% din defecțiuni
Image by Myléne from Pixabay

În Franța, câinii ajută la depistarea fisurilor din sistemul de distribuție a apei potabile, informează Știrile ProTv.

Simțul mirosului

Căinii simt rapid mirosul de clor, așadar pot depista pierderile din rețea.

Nathalie Delon este angajata unei companii de distribuție a apei. Ea explică cum funcționează echipa formată dintr-un om și un câine: „Folosim câini care au un simț olfactiv foarte bine dezvoltat. Căutăm, de asemenea, câini cărora le place joaca, fiindcă această muncă se face, de fapt, în joacă”.

Cei doi lucrează pentru una dintre cele mai mari companii de distribuție a apei din Franța.

Câinii aleși pentru aceste echipe fac parte din rase precum Ciobănesc German și ciobănesc Belgian – Malinois. Ei sunt folosiți și de polițiștii antidrog.

Aceste tipuri de inspecții au avut un real succes, astfel încât și alte țări au prezentat interes.

„Am avut rezultate pozitive atât în nordul, cât și în sudul Franței. Câinii au detectat peste 90% din toate fisurile din sistem. Apoi, conceptul a fost implementat peste tot în Franța. Am plecat și în Maroc și în Belgia. Vara asta, eu am fost în Chile. În tot acest timp, numărul câinilor detectivi a fost crescut, fiindcă am avut mult de muncă.”, a declarat François Bourdeau, angajat al unei companii de distribuție a apei.

Pe lângă succesul la locul de muncă, animalele oferă și o companie plăcută.

„Să lucrezi alături de un câine este un lucru grozav. Ai de-a face cu personalitatea lui, cu diversele lui toane. Dar, spre deosebire de o mașinărie, animalul îți oferă și multă dragoste. (Câinii) Sunt prietenii noștri, zici că sunt chiar copiii noștri.”, a mai spus Nathalie Delon.

În Franța, 20% din apa de consum se pierde prin fisurile din țevi. Inspecții cu câini s-au dovedit a fi cele mai eficiente soluții. Ei au depistat 1.500 de probleme, în ultimii cinci ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:26 - Lituania spune că va crește cheltuielile pentru apărare la 5-6% din PIB din cauza amenințării agresiunii ruse
13:24 - Florin Barbu: Nu avem probleme din punct de vedere al funcționării Ministerului Agriculturii cu bugetul pe care îl avem. Avem un buget de peste 25 de miliarde (VIDEO)
13:15 - Ministerul Apărării, atenționare privind informații false din online: Persoana care gestionează conturi TikTok sub pseudonimul „raisa 8283” NU e „locotenent-colonel în rezervă”, cum pretinde
13:14 - FCSB, gata să primească încă un jucător. Cine este acesta
12:57 - Ben Stiller și soția sa, Christine Taylor nu mai petrec nicio zi departe unul de altul, de la împăcare, după ce erau gata să divorțeze în 2017
12:55 - Vasile Bănescu, despre protestul AUR: Trăim deja o epocă a urii provocate. E un sacrilegiu să îl invoci pe Dumnezeu la mitinguri politice (VIDEO)
12:48 - Ciolacu respinge acuzațiile USR: Democratic e ca atunci când se închide procesul de vot în țara în care au loc alegerile, să se închidă peste tot. Nu e o răzbunare, așa funcționează democrația (VIDEO)
12:34 - Maramureș: Cadavru căzut dintr-o mașină de pompe funebre. Polițiștii au deschis un dosar penal
12:33 - Gheorghe Falcă: La nivel global suntem într-o criză economică. Trebuie să recunoaștem că noi avem o descreștere a inflației. Întotdeauna vor exista scumpiri în lumea asta, nu doar în România (VIDEO)
12:27 - Curtea Supremă a publicat motivarea în procesul privind casa din Sibiu care i-a aparținut lui Carmen Iohannis. ANAF poate de acum să recupereze prejudiciul