Cadourile inedite primite de Papa Francisc din partea jurnaliștilor: Suveranul Pontif a fost surprins purtând un sombrero

Cadourile inedite primite de Papa Francisc din partea jurnaliștilor: Suveranul Pontif a fost surprins purtând un sombrero
Foto: cnstopstories.com

Zborul Papei Francisc din Cuba, de pe 12 februarie, unde se va întâlni cu Patriarhul Chiril al Bisericii Ortodoxe ruse a avut și momente amuzante. (Detalii AICI)

Deși este obișnuit să primească cadouri de la jurnaliștii cu care călătorește, de data aceasta a fost surprins.

Noel Diaz, un reporter al ENSE, radio și televiziune catolică, l-a întrebat pe Papa dacă îi poate șterge pantofii „în memoria celor care se luptă să trăiască în viața de zi cu zi”, scrie cnstopstories.com.

Bărbatul i-a povestit că nu a putut fi împărtășit la timp pentru că mama sa nu avea bani să îi cumpere pantaloni de stofă și cămașă albă.

Un corespondent al Televisa care a mai făcut și alte călătorii alături de Suveranul Pontif i-a dăruit acestuia un sombrero decorat cu blazonul acestuia, imaginea sa și a Fecioarei de Guadalupe.

Pălării asemănătoare au primit și Papa Ioan Paul al II-lea, Papa Benedict. Pentru câteva momente, Papa Francisc și-a intrat în rol, a pus sombrero pe cap și a zâmbit pentru camerele de luat vederi.

Un alt cadou primit de Papă au fost cei doi saci de cafea de la un jurnalist din Columbia, un trandafir alb, o cutie de prăjituri cu ciocolată.

Papa va fi prezent în Cuba pe 12 februarie și în Mexic pe 17 februarie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)