Cadavrele victimelor din Mariupol, îngropate într-o groapă comună lângă oraș, în timp ce Rusia continuă atacurile

Cadavrele victimelor din Mariupol, îngropate într-o groapă comună lângă oraș, în timp ce Rusia continuă atacurile
48 de școli din Harkiv au fost distruse de bombardamentele ruse. / Foto: Hepta.ro

Mai multe fotografii tulburătoare au apărut în spațiul public și în presa ucraineană, ce înfățișează trupurile neînsuflețite ale victimelor bombardamentelor și atacurilor din Mariupol, în timp ce sunt coborâte într-o groapă comună, undeva la marginea orașului, scrie CNN.

În orașul Mariupol se desfășoară lupte grele între armata rusă și cea ucraineană, iar numeroși civili au fost victime ale atacurilor adverse. Inclusiv miercuri, rușii ar fi bombardat o maternitate din oraș, femeile internate fiind evacuate.

Cadavrele victimelor din Mariupol, îngropate într-o groapă comună

Imaginile de la Associated Press arată bărbați, unii îmbrăcați în salopete sau costume de protecție albastre, punând cadavre într-un șanț. În unele fotografii, trupurile neînsuflețite sunt în saci de cadavre, dar altele sunt învelite doar în ceea ce par a fi pături.

Orașul este atacat de zile întregi, bombardat și izolat de forțele ruse. Cel puțin 1.300 de civili au fost uciși în Mariupol de la începutul invaziei ruse, a declarat miercuri un consilier al primarului orașului.

Aproximativ 1.300 de civili au murit în Mariupol

Doi oficiali din Mariupol, orașul asediat din sudul Ucrainei, susțin că aproximativ 1.300 de civili au murit în oraș, de la începutul invaziei Rusiei, din data de 24 februarie 2022.

Orașul a fost bombardat pentru prima dată în primele zile ale conflictului și a fost asediat de aproape o săptămână. Din informațiile preliminare pe care oficialii din Mariupol le dețin, de la începutul invaziei, în localitate ar fi murit aproximativ 1.300 de civili.

Preliminar, 1.300 de locuitori din Mariupol au murit deja în timpul blocadei genocidului Federației Ruse (…) Vom lupta pentru toată lumea”, a declarat Petr Andryushchenko, consilier al primarului din Mariupol, pentru agenția ucraineană UNIAN, scrie sursa citată mai sus.

Maternitatea și un spital de copii, distruse de forțele ruse

Potrivit informațiilor difuzate de mass-media ucraineană, mai multe femei au fost ucise și rănite în urma bombardării maternității din Mariupol.

„În urmă cu doar zece minute, ocupanții ruși au atacat dur asupra maternității nr. 2 din Mariupol. Potrivit martorilor oculari, maternitatea nu mai există, multe femei au fost rănite și ucise. Rușilor, veți arde în iad”, a precizat Veaceslav Abroskin, în cursul zilei de miercuri, 8 martie 2022.

Departamentul de comunicare al Primăriei din Mariupol a anunțat că maternitatea a fost complet distrusă, pagubele fiind enorme.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`