Bulgaria: Rosen Plevneliev a câștigat alegerile prezidențiale, cu 52,5%

Bulgaria: Rosen Plevneliev a câștigat alegerile prezidențiale, cu 52,5%
Rosen Plevneliev, candidatul din partea partidului conservator, condus de premierul Boiko Borissov, a fost ales președintele Bulgariei, duminică, reușind să obțină 52,5%, în cel de-al doilea tur de scrutin,...

Rosen Plevneliev, candidatul din partea partidului conservator, condus de premierul Boiko Borissov, a fost ales președintele Bulgariei, duminică, reușind să obțină 52,5%, în cel de-al doilea tur de scrutin, informează AFP.

După numărarea voturilor, Plevneliev a obținut 52,5% din sufragii, în timp ce rivalul său, din partidul socialist, Ivailo Kalfin, 47,4%.

Președintele Bulgariei are prerogative de reprezentare și este considerat drept autoritate morală, astfel că scrutinul a avut valoare de test pentru premierul Boiko Borisov, confruntat cu dificultățile economice ale țării, cea mai săracă din UE.

Victoria partidului lui Plevneliev la prezidențiale este pusă sub semnul întrebării, pentru că intervine la jumătatea mandatului Guvernului, la mai puțin de doi ani până la următoarele legislative.

Alegerile au atras după ele suspiciuni de manipulare și cumpărare de voturi, după ce duminică poliția a arestat, în provincie, persoane care fuseseră prinse că ofereau bani alegătorilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`