Brutarii francezi au făcut cea mai lungă baghetă din lume, doborând recordul Italiei (FOTO)

Brutarii francezi au făcut cea mai lungă baghetă din lume, doborând recordul Italiei (FOTO)
Image by Couleur from Pixabay

Brutarii francezi au preparat cea mai lungă baghetă de pe planetă, duminică, cu o lungime de 140,53 metri, restabilind astfel recordul pentru una dintre cele mai populare embleme ale națiunii după ce fusese adjudecat de Italia în urmă cu cinci ani, relatează Reuters.

Brutarii francezi au făcut cea mai lungă baghetă din lume

Bagheta este de aproximativ 235 de ori mai lungă decât cea tradițională și a fost gătită la Suresnes, în suburbiiile Parisului, în cadrului unui eveniment al confederației franceze pentru brutari și patiseri.

Precedentul record fusese stabilit în iunie 2019, la Como, acolo unde brutarii italieni au gătit o baghetă de 132,62 metri.

Pentru a-i depăși din nou pe italieni, brutarii francezi au început să frământe și să modeleze aluatul la 3 dimineața, iar apoi l-au introdus într-un cuptor cu roți.

„Totul a fost validat, suntem cu toții foarte fericiți că am bătut acest record și că totul s-a făcut în Franța”, a declarat Anthony Arrigault, unul dintre brutari, după ce bagheta a fost aprobată de judecătorul Guinness World Records.

A fost distribuită publicului și persoanelor fără adăpost

O parte din baghetă, care trebuia să aibă o grosime de cel puțin 5 centimetri, a fost tăiată și distribuită publicului. Restul a ajuns la persoanele fără adăpost.

Conform reglementărilor oficiale, tradiționala baghetă franceză trebuie să aibă o lungime de circa 60 de centimetri, să fie realizată exclusiv din făină de grâu, apă, sare și drojdie, precum și să cântărească în jur de 250 de grame.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”