Britanicul Jonathan Hill nu a convins oficialii europeni: El va fi audiat din nou pentru portofoliul de Servicii Financiare

Britanicul Jonathan Hill nu a convins oficialii europeni: El va fi audiat din nou pentru portofoliul de Servicii Financiare

Primul eşec pentru noua Comisie Europeană condusă de Jean Claude Juncker. Comisarul desemnat pentru Serviciile Financiare, Jonathan Hill, nu a convins şi va fi audiat din nou săptămâna viitoare. În cursul audierilor, Jonathan Hill a recunoscut de mai multe ori că nu ştie răspunsul la întrebări, iar în alte cazuri declaraţiile sale au fost vagi.

Comisia Parlamentului European a anunţat la câteva ore după audiere că Jonathan Hill nu a fost confirmat pentru poziţia de Comisar pentru Serviciile Financiare.

„Nu este uşor să înţelegi cinci ani de reglementare financiară în zece zile”, a comentat o eurodeputată, în timp ce o altă sursă a caracterizat audierea drept lipsită de conţinut.

În timpul audierilor, Jonathan Hill a fost acuzat că nu prezintă încredere din cauză că Marea Britanie refuză şi acum aderarea la moneda euro.

Un parlamentar britanic, membru al partidului eurofob UKIP, l-a acuzat pe Hill că este în conflict de interese.

„Aţi jurat Reginei Marii Britanii că veţi fi credincios în supunerea către Maiestatea Sa. Dacă veţi fi confirmat, va trebui să depuneţi un jurământ către UE. Niciun om nu poate sluji doi stăpâni. Care este stăpânul dumneavoastră acum, Regina sau Uniunea Europeană?”, l-a întrebat Steven Woolfe pe Hill.

„Nu cred niciun moment că Maiestatea Sa va considera că este un conflict între jurământul pe care i l-am dat Ei şi jurământul pe care sper că voi avea oportunitatea să îl dau dacă sunt confirmat drept Comisar”, a răspuns britanicul.

Jonathan Hill va avea o a doua şansă să convingă Comisia Parlamentului European, la o audiere ce va avea loc săptămâna viitoare. Englezul este primul comisar desemnat din echipa lui Jean-Claude Juncker care nu trece cu succes testul oral. Până acum, zece candidaţi au fost deja confirmaţi de la începutul audierilor.

În trecut, au existat cazuri când o evaluare negativă a unui candidat în cadrul audierilor a dus la retragerea candidatului sau schimbarea portofoliului acestuia. În 2010, Rumiana Jeleva din Bulgaria a renunţat la post după ce audierea sa a fost un eşec. Europarlamentarii i-au reproşat că nu ar fi dezvăluit o parte din interesele sale. De asemenea, italianul Rocco Butiglione, comisar desemnat pentru Justiţie, a anunţat, în octombrie 2004, că renunţă la funcţie, după ce a provocat un scandal în UE din cauza părerilor lui referitoare la homosexuali şi femei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`