Britanic condamnat la închisoare în Cipru după ce și-a ucis soția bolnavă de cancer

Britanic condamnat la închisoare în Cipru după ce și-a ucis soția bolnavă de cancer
Foto simbol: Pixabay

Britanicul David Hunter, fost miner, a fost condamnat la doi ani de închisoare în Cipru pentru că și-a ucis soția grav bolnavă, dar a fost eliberat ca urmare a timpului petrecut deja în spatele gratiilor, relatează The Guardian.

Britanic condamnat la închisoare în Cipru după ce și-a ucis soția bolnavă de cancer de sânge în fază terminală

Bărbatul în vârstă de 76 de ani a recunoscut că a sufocat-o pe Janice, soția sa în vârstă de 52 de ani, care suferea de cancer de sânge, în locuința lor din Cipru. Susține că a făcut acest gest după ce „l-a implorat” să îi pună capăt zilelor.

Hunter, care se afla în penitenciarul central din Nicosia din ianuarie 2022, a fost eliberat din custodia autorităților.

„Suntem foarte mulțumiți de sentința de astăzi a curții, care înseamnă că David va fi liber imediat”, a declarat luni Michael Polak, membru al echipei de avocați care a coordonat apărarea lui Hunter.

El susține că instanțele cipriote nu s-au mai confruntat niciodată cu un astfel de caz.

Avocații apărării susțineau că ar fi potrivită o pedeapsă cu suspendarea executării. Inițial, David Hunter fusese acuzat de crimă premeditată, dar reprezentanții săi au reușit să convingă instanța să schimbe încadrarea în omor prin imprudență.

„A fost un caz tragic și dificil pentru noi, toți cei implicați în el, dar decizia de astăzi a fost cea corectă”, declara Michael Polak la acel moment.

Britanicul originar din Northumberland a fost susținut de singurul copil al cuplului, Lesley, care vorbise despre atitudinea tatălui său atunci când mama ei îl implorase să îi curme ceea ce devenise o suferință insuportabilă.

Pe 18 decembrie 2021, Hunter ar fi cedat la rugămințele soției sale și a asfixiat-o în locuința lor din zona Paphos, o zonă turistică populară în rândul britanicilor.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`