Brexit: De ce parte se situeaza mai multe personalități privind viitorul Marii Britanii în Uniunea Europeană

Brexit: De ce parte se situeaza mai multe personalități privind viitorul Marii Britanii în Uniunea Europeană

Numeroase personalități britanice și-au exprimat public părerea în privința a ce rezultat și-ar dori la referendumul din 23 mai pentru rămânerea sau ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În tabăra pentru menținere în Uniunea Europeană se situează miliardarul Richard Branson care a avertizat în privința apariției unui război comercial după un vot negativ și că ziua referendumului ar putea deveni "una dintre cele mai triste zile pentru Regatul Unit". Tot de aceeași parte se situează și cineastul Ken Loach, câștigător de Palme d'Or. Acesta își motivează suștinerea prin faptul că: „Uniunea Europeană actuală este un proiect neoliberal. Dar dacă ieşim (din UE), atunci ne vom confrunta cu un guvern şi mai de dreapta. Aşadar, poziţia mea, ca şi a numeroase persoane de stânga, este că vom vota pentru rămânerea în UE, dar având o atitudine extrem de critică faţă de Uniunea Europeană''.

Actorul din seria "Stăpânul Inelelor" Ian McKellen și arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby sunt și ei în favoarea unui vot de rămânere în Uniunea Europeană. Primul a motivat acest lucru prin faptul că un posibil regres în privința drepturilor homosexualilor ar putea avea loc după Brexit, în timp ce liderul Bisericii Anglicane a atras atenția ''cedării în faţa celor mai rele instincte ale noastre", potrivit Adevărul.

De partea cealaltă se situeaza fondatorul Wikileaks, ce a acuzat autoritățile britanice de " utilizarea în mai multe rânduri a UE ca o acoperire politică pentru propriile decizii"; inventatorul James Dyson; solistul trupei The Who, Roger Daltrey; Mick Jagger de la Rolling Stones și actorul John Cleese.

Peste 300 de importanți oameni de afaceri le-au cerut britanicilor să voteze în favoarea Brexit-ului printr-o scrisoare publicată în cotidianul The Telegraph. Aceștia au motivat cererea prin faptul că în opinia lor "competitivitatea Marii Britanii este subminată de apartenenţa ţării la UE" și că "An de an, Uniunea Europeană cumpără mai puţin de la Marea Britanie deoarece economiile sale stagnează şi milioane de muncitori nu au locuri de muncă. Potrivit lui Mervyn King, fostul guvernator al Băncii Angliei, euro ar putea exploda. Birocraţia Bruxellesului sufocă fiecare din cele 5,4 milioane de firme britanice, chiar dacă numai o mică partea dintre acestea fac afaceri cu UE“.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Tomac (PMP), după ce extrema dreaptă a câștigat alegerile din Austria: Putem spune ”adio, Schengen!” după rezultatul acestui vot (VIDEO)
23:30 - Oprea: Ciucă încearcă să-și mobilizeze electoratul, să arate că e puternic în PNL, că ”nu mai facem cu PSD”. A fost această chestiune veche dintotdeauna de a împărți țara cu PSD sau fără PSD. Nu despre asta e vorba (VIDEO)
23:00 - Ministrul Veștea (PNL), întrebat dacă se menține coaliția cu PSD și după alegeri: „Eu sunt născut în aceeași zi cu Nostradamus și nu sunt în măsură să vă dau o astfel de soluție. Românii decid” (VIDEO)
22:30 - Arafat, despre ploile torențiale: Consecințele de până acum nu sunt grave / Deja în județul Galați avem 3.500 de persoane evacuate. Vreo 260 au refuzat evacuarea și fac asta pe propria răspundere (VIDEO)
22:07 - Ministrul Mircea Fechet: Debitul Dunării nu are o creștere care să ne surprindă / Galațiul rămâne sub cod roșu / Am mers mai bine de 1000 de km să mă asigur că autoritățile sunt pregătite (VIDEO)
21:45 - Cum răspunde ANM criticilor că a exagerat cu avertismentele privind furtuna. Georgescu: S-a ținut cont de toate fenomenele meteo. Maximele termice vor în unele zone cu 15 grade mai scăzute (VIDEO)
21:08 - George Simion spune că Becali ar putea fi printre candidaţii AUR: Îl iau pentru că aduce voturi. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici
20:45 - Probleme în traficul din București din cauza furtunii: Mijloace de transport, blocate la Podul Grozăveşti (VIDEO)
20:18 - Extrema dreaptă a câștigat alegerile parlamentare din Austria, arată primele estimări. Cancelarul Karl Nehammer și-a recunoscut înfrângerea
19:44 - Ion Iliescu: „Am un zâmbet de Dacie, un zâmbet industrial, cu patru viteze” / Secretul longevității sale și mesajul lui pentru români în prag de alegeri