Brazilia a șters baza de date referitoare la numărul victimelor de COVID-19, în încercarea de a ascunde adevăratele proporții ale pandemiei

Brazilia a șters baza de date referitoare la numărul victimelor de COVID-19, în încercarea de a ascunde adevăratele proporții ale pandemiei
Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero

Brazilia a șterssâmbătă date publice privind numărul real al cazurilor deCOVID-19 înregistrate în luni întregi,într-o încercare de a ascunde adevăratele proporții ale pandemiei, în condițiile în care a devenit al doilea cel mai mare focar din lume.

Ministerul Sănătății braziliana eliminat datele de pe un site înregistra cifrele victimelor de coronavirus, în timp ce președintele Jair Bolsonaroa părut să susținăîntârzierile și modificările înregistrariloroficiale ale cifrelor.

De asemenea, ministerul a încetat să ofere un număr total de cazuri confirmate, care au depășit675.000, mai mult decât oriunde în afara Statelor Unite.

„Datele cumulate … nu reflectă stadiulîn care se află țara. Alte acțiuni sunt în derulare pentru a îmbunătăți raportarea cazurilor și confirmarea diagnosticului„,a spus susținut Bolsonaro.
Sâmbătă, ministerul a raportat încă 27.075 de noi infecții confirmate și 904 decesecauzate de COVID-19, în ultimele 24 de ore.

Nimeni nu a oferit un răspuns în legătură cu pierderea datelor de pe site-ul care, după ce a fost curățat oferă date doar din ultimele 24 de ore.

Acțiunile președinteluiJair Bolsonaro par a fiîndrepatate împotriva combaterii pandemiei

Bolsonaro asubestimatpericolele pandemiei, a înlocuit experții medicali din Ministerul sănătății cu oficiali militari și a fost împotriva izolării la domiciliu a populației.

Într-o emisiune online cu puțin timp înainte de raportarea numerelor, președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, nu a menționat aproape deloc despre victime, dar a continuat să atace public eforturile de a încetini răspândirea pandemiei de coronavirus cu măsuri de carantină și distanțare socială.

Nu putem continua așa. Nimeni nu o mai poate lua”, a spus Bolsonaro despre eforturile de închidere care sunt puse în aplicare de guvernanții statului și primarii din toată Brazilia, adăugând: „Impactul colateral va fi mult mai mare decât cei care și-au pierdut viața din păcate din cauza acestor trei luni aici”, a spus Bolsonaro.

Brazilia continuă săle administreze paciențilorhidroxiclorochină, în ciuda recomndărilorOrganizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Ministerul brazilian al Sănătăţii a anunțat că hidroxiclorochina, un derivat al clorochinei, nu va fi eliminată din schema de tratament pentru pacienții infectați cu COVID-19, în ciuda deciziei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de a suspenda temporar teste clinice din cauza efectelor adverse periculoase.

Noi rămânem foarte calmi şi senini şi nu va exista nicio modificare în consemnele noastre”, a anunţat într-o conferinţă de presă, la Brasilia, secretarul însăcinat cu munca şi educţia sanitară Mayra Pinheiro.

În urma presiunilor preşedintelui Jair Bolsonaro, Ministerul Sănătăţii din Brazilia a publicat un document care extinde recomandări privind folosirea clorochinei şi hidroxiclorochinei, deși studiile par să indice că medicamentele nu au niciun efect în tratarea COVID-19. Această decizie a declanşat un val de critici în comunitatea ştiinţifică braziliană.

Brazilia, a doua cea mai afectată țară din lume de COVID-19

Brazilia a ajuns sâmbătă la676,494de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate peste 2,907 de infectări noi, potrivit datelorn oferite deworldometers.info.

Așadar, Brazilia a ajunspe locul doi în topul celor mai afectate ţări de criza coronavirusului, după SUA, a înregistrat1,988,545 de cazuri de contaminări cu Covid-19, dintre care112,096 au fost decese.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:09 - Atenționare de călătorie MAE: Posibile perturbări ale transportul public din Belgia
23:52 - Un oficial UE a fost condamnat la închisoare în Belarus. L-ar fi insultat pe Aleksandr Lukașenko
23:42 - Protest uriaș la Viena după preluarea puterii de către extrema dreaptă. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă. „Mi-e teamă pentru Europa pentru că autocrați nebuni ajung la putere”
23:26 - A murit Marius Ciugarin, fost fotbalist la Steaua și Sportul Studențesc
23:07 - Grădina zoologică din Oradea va avea o nouă locație, de aproape patru ori mai mare
23:02 - Nicușor Dan, despre modernizarea iluminatului public din București: 23,3 milioane lei pentru un oraș mai eficient energetic! Până în vară, vor fi înlocuite încă 7.822 de lămpi pe 34 de bulevarde
22:37 - Eugen Tomac: Președintele Iohannis cu cât mai mult stă la Cotroceni, cu atât mai mult rău face democrației românești. El este cel mai contestat și are pârghii pentru a detensiona situația (VIDEO)
22:36 - Noul ministru al Educației, despre efectele negative ale meditațiilor asupra sistemului de învățământ. „Trebuie fiscalizate pentru a nu scuti profesorul să-și facă bine datoria la clasă”
22:09 - Daniel Breaz (PNL): Dacă dorim într-adevăr să avem un Președinte al acestei alianțe pro-europene, va trebui să fim consecvenți și să mergem cu același Președinte (VIDEO)
22:02 - Poștașii au început împărțirea pensiilor. Cât mai au de așteptat cei care primesc banii pe card