Brazilia: Mii de de oameni sinistrați din cauza inundațiilor

Brazilia: Mii de de oameni sinistrați din cauza inundațiilor
Zeci de mii de oameni din statul Santa Catarina, Brazilia au rămas blocați din cauza inundațiilor devastatoare, notează site-ul Pole Shift. Ploile torențiale din ultimele zile au provocat o viitură care s-a...

Zeci de mii de oameni din statul Santa Catarina, Brazilia au rămas blocați din cauza inundațiilor devastatoare, notează site-ul Pole Shift.

Ploile torențiale din ultimele zile au provocat o viitură care s-a soldat cu moartea a trei persoane și a afectat aproape un milion de persoane. Majoritatea caselor au fost evacuate, iar nivelul fluviului Itajai-Acu a început să scadă, au anunțat autoritățile.

“Populația a început să curețe străzile și casele. Luni, magazinele și școlile s-au deschis, iar alimentarea cu apă potabilă a fost restabilită. Totuși, încă mai există sinistrați care primesc donații și așteaptă momentul în care se vor putea întoarce în propriile locuințe”, a anunțat Beatriz Locatelli, un psiholog.

Inundațiile au provocat și pagube în zone agricole, autoritățiile decretând interdicții de circulație pentru a a evita furtunile.

În 2008 ploile torențiale și inundațiile din aceeași regiune au provocat moartea a 135 de persoane, majoritatea fiind victime ale alunecărilor de teren.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`