Brazilia: Crește numărul cazurilor de microencefalie în nord-estul țării. Autoritățile au semnalat problema la Organizația Mondială a Sănătății

Brazilia: Crește numărul cazurilor de microencefalie în nord-estul țării. Autoritățile au semnalat problema la Organizația Mondială a Sănătății
Foto: global-conferences.eu

Creșterea alarmantă a nou-născuților cu microencefalie în nord-estul Braziliei, a făcut Ministerul Sănătății din acea țară să declare ”stare de urgență națională”. Totodată, autoritățile au semnalat problema la Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Ministerul afirmă că această anomalie congenitală se manifestă în timpul sarcinii, iar bebelușii se nasc cu cutia craniană mai mică decât cea normală, care, în mod obișnuit, este mai mare de 33 de cetimetri. Acest fapt duce la subdezvoltarea lor intelectuală, potrivit Agerpres.

”De la începutul anului, 141 de cazuri suspecte de microcefalie au fost înregistrare în 44 de localități din statul Pernambouc față de 10 pe an, în anii precedenți”, a spus Marcelo Costa e Castro, Ministrul brazilian al Sănătății.

Microencefalia, care afectează acum Brazilia, ar putea fi consecința a trei factori: substanțe chimice, agenți bilogici infecțioși, adică bacterii și virusuri, și radiații.

De altfel, o presupusă cauză este, deocamdată, virusul ”zika”. Acesta este transmis de înțepătura țânțarului Aedes aegypti, a cărui prezență a fost detectată la începutul anului 2015, spun autoritățile braziliene.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`