Brazilia: 500 de persoane au fost evacuați din satul acoperit cu deșeuri miniere

Brazilia: 500 de persoane au fost evacuați din satul acoperit cu deșeuri miniere
Foto: adevărul.ro

În satul brazilian care a fost coperit cu deșeuri miniere, aproximativ 500 de perosane au fost evacuate vineri cu elicoptere și mașini de teren, titrează AFP.

Dilma Rousseff, președintele Braziliei a anunțat stare de urgență în satul de 620 de locuitori total devastat de scurgerea de deșeuri, produsă de ruperea unui baraj minier al companiei Somarco.

Șefulu statului a solicitat „o anchetă riguroasă asupra cauzelor și responsabilităților” în cazul catastrofei în care 17 oameni și-au pierdut viața, conform unui comunicat local al pompierilor.

Bento Rodrigues, satul în care s-a produs tragedia, a fost acoperit de un imens val de noroi de 60 de milioane de tone de deșeuri de minereu de fier. Valul de noroi a luat case, camioane, iar cele 500 de persoane evacuate au fost decontaminate cu apă și săpun, au spus pompierii.

Accidentul a avut loc joi după-amiază în statul Minas Gerais (sud-est), la circa 20 de kilometri de orașul Mariana, fondat de portughezi în 1696. (Mai multe detalii AICI)

„Joi seară erau 17 morți și alte corpuri au fost găsite vineri. Pentru că nu toate familiile sunt la curent cu starea apropiaților, nu dăm încă un nou bilanț. Trebuie să așteptăm”, a declarat AFP Adao Severino Junior, comandantul pompierilor din Mariana.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`