Boris Johnson, după ultima discuție cu Joe Biden: „Aventura barbară a lui Putin nu poate fi lăsată să reuşească” (VIDEO)

Boris Johnson, după ultima discuție cu Joe Biden: „Aventura barbară a lui Putin nu poate fi lăsată să reuşească” (VIDEO)
În imagine: Premierul britanic Boris Johnson și președintele ucrainean Volodimir Zelenski plimbându-se pe străzile din Kiev. Sursă foto: Володимир Зеленський / Facebook

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a discutat la telefon cu președintele SUA, Joe Biden, despre vizita pe care a efectuat-o săptămâna trecută la Kiev. Johnson a insistat că ei trebuie să ajute Ucraina și pe președintele Volodimir Zelenski să țină piept invadatorilor ruși.

Discuție Johnson – Biden despre războiul din Ucraina

Într-un mesaj pe Twitter, Boris Johnson a spus că l-a informat pe Joe Biden în legătură cu vizita sa la Kiev de weekendul trecut.

„Accentul nostru rămâne pe sprijinirea preşedintelui Volodimir Zelenski şi a poporului ucrainean în lupta lor pentru libertate. Aventura barbară a lui Putin nu poate fi lăsată să reuşească”, a transmis premierul britanic.

SUA și Marea Britanie sunt poate țările care ajută cel mai mult Ucraina de la declanșarea războiului de către Rusia. Zelenski a ținut de mai multe ori să le mulțumească, dar a precizat că mai ales în estul țării urmează lupte grele, iar acest ajutor nu e suficient.

Președintele ucrainean chiar a subliniat, într-un interviu pentru CBS, că supraviețuirea lor depinde de sprijinul pe care îl vor primi de la occidentali.

Boris Johnson, vizită surpriză în Kiev

Sâmbătă, premierul Mari Britanii a efectuat o vizită-surpriză în capitala Ucrainei. Presa britanică a scris că Johnson era „disperat” să ajungă la Kiev. El a vorbit cu Volodimir Zelenski despre sprijinul suplimentar ce va fi acordat Ucrainei.

Pe conturile lui Zelenski a fost publicat apoi un clip în care apar cei doi plimbându-se pe străzile din Kiev și stând de vorbă cu oamenii.

Anterior, Johnson a publicat un clip în care s-a adresat rușilor în limba rusă. El le-a vorbit despre crimele oribile comise de armata lor în Ucrina și despre cum liderii lor le ascund adevărul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)