Boris Johnson despre posibila revenire a lui Trump la Casa Albă: „O mare victorie a lumii”

Boris Johnson despre posibila revenire a lui Trump la Casa Albă: „O mare victorie a lumii”
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Fostul prim-ministru susține fostul președinte al SUA înainte de alegeri, spunând că „nu va renunța la ucraineni”. Boris Johnson a adăugat că întoarcerea lui Trump la Casa Albă ar putea fi „ceea ce are nevoie lumea”.

Trump are o relație bună cu Vladimir Putin

În rubrica săptămânală Daily Mail, fostul premier a susținut că, dacă Trump sprijină Ucraina în războiul său împotriva Rusiei, conducerea sa „poate fi o mare victorie pentru lume”.

Cu toate acestea, Trump a pus la îndoială în mod repetat sprijinul SUA pentru Kiev dacă va fi reales, lăudându-se în același timp cu relația sa cu președintele rus Vladimir Putin.

Trump, care a criticat deschis în mod repetat NATO, a susținut anterior că ar putea pune capăt războiului Rusiei împotriva Ucrainei în 24 de ore.

Zelenski l-a invitat pe Trump la Kiev

Johnson a scris: „Nu pot să cred că Trump va renunța la ucraineni; dimpotrivă, după ce a stabilit, așa cum a făcut cu siguranță, că nu este nicio înțelegere de făcut cu Putin, consider că sunt șanse mari ca el săi ajute de două ori mai mult – dându-le ceea ce au nevoie pentru a câștiga.

„Dacă se va întâmpla asta, atunci există toate șansele, sub Trump, ca Occidentul să fie mai puternic, iar lumea mai stabilă”.

Vineri, președintele ucrainean, Volodymyr Zelenski, l-a invitat pe Trump, să viziteze Kievul. Într-un interviu pentru Channel 4 News, liderul ucrainean a spus: „Da, vă rog, domnule Donald Trump – vă invit în Ucraina. Dacă puteți opri războiul în 24 de ore, cred că e suficient să veniți la Kiev, în orice zi când sunt aici.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie