Bombardamentele rusești în Harkov au distrus și Facultatea de Sociologie. Clădirea e aproape de biroul regional al Ministerului de Interne (VIDEO)

Bombardamentele rusești în Harkov au distrus și Facultatea de Sociologie. Clădirea e aproape de biroul regional al Ministerului de Interne (VIDEO)
Facultatea de Sociologie din Harkov, distrusă de bombardamentele rusești. Captură Video Anton Gerashenko

Forțele rusești care atacă orașul ucrainean Harkov au lovit sediul Facultății de Sociologie din cadrul Universității Naționale Karazin. Clădirea se află aproape de biroul regional al Ministerului de Interne.

Imaginile au fost difuzate prima dată de Anton Gerashenko, un consilier în Ministerul de Interne.

Armata ucraineană, ultimele informații despre atacurile rușilor

„Începând cu ora 6:00, 2 martie, a șaptea zi a războiului Rusiei în Ucraina, forțele ruse încearcă să avanseze în toate direcțiile. Armata noastră se opune pretutindeni și suferă pierderi. Nereușind să avanseze, forțele ruse continuă să lanseze lovituri cu rachete și bombe pentru a intimida civilii”, a transmis armata ucraineană.

În mai multe raioane din apropierea Kievului au început bătălii chiar azi, când ar trebui să aibă loc o nouă rundă de negocieri între ucraineni și ruși.

Tot miercuri dimineață s-au auzit alerte de raid aerian în mai multe orașe, inclusiv în capitala Ucrainei.

Orașul Herson ar fi picat în mâinile invadatorilor ruși

CNN notează că forțele rusești par să fi cucerit centrul oraşului Herson, situat în sudul țării, iar BBC citează oficiali locali ucraineni care spun că Herson a căzut în mâinile rușilor.

„Noi nu suntem militari! Voi păstra oraşul şi funcţionarea lui cât timp voi putea. Dacă soldaţii ruşi şi conducătorii lor mă aud, le cer: plecaţi și nu mai bombardaţi civilii! Aţi luat deja tot ce voiaţi, inclusiv vieţi!”, a transmis Igor Kolykhaiev, primarul din Herson.

Între timp, uriașul convoi militar rus care se îndreaptă spre Kiev nu a avansat deloc în ultima zi. Mai multe vehicule s-au stricat și se pare că soldații rămân fără mâncare.

Marți, Curtea Internațională de Justiție a informat Rusia că e acuzată de genocid. Primele audieri vor avea loc pe 7 și 8 martie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`