Bogdan Aurescu: MAE va continua să acționeze strategic și responsabil pentru interesele României și pentru creșterea profilului de țară în plan european și internațional

Bogdan Aurescu: MAE va continua să acționeze strategic și responsabil pentru interesele României și pentru creșterea profilului de țară în plan european și internațional
foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Ministerul Afacerilor Externe va continua să acționeze în mod strategic și cu maximă responsabilitate pentru a susține interesele României și a crește profilul țării în plan european și internațional, a afirmat ministrul Bogdan Aurescu, vineri, când se împlinesc 161 de ani de la Unirea Principatelor Române.

„Acum, în 2020 constatăm că vocaţia diplomaţiei române a rămas şi trebuie să rămână în continuare sprijinirea eforturilor politice şi administrative de modernizare şi progres ale statului român, iar determinarea de a urmări îndeplinirea obiectivelor naţionale, în prezent în context european şi euro-atlantic, reprezintă linii directoare ale activităţii noastre. Cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, în calitate de diplomat şi ministru al afacerilor externe, reafirm angajamentul Ministerului Afacerilor Externe de a continua să acţioneze în mod strategic şi cu maximă responsabilitate pentru a susţine interesele României şi a creşte profilul ţării noastre în plan european şi internaţional”, a spus Aurescu, în mesajul transmis de MAE, potrivit Agerpres.

Demnitarul a subliniat că Unirea de la 1859 nu a fost numai rodul eforturilor susținute de a realiza idealul național, ci și rezultatul unei activități diplomatice intense.

„Acestea sunt probleme pe care statul român trebuie să le gestioneze şi pe care comunităţile singure nu le pot gestiona. De asemenea, cred că nu ar fi deloc lipsit de importantă (…) să ne gândim cum în continuare fraţii noştri din Valea Timocului luptă pentru credinţa lor şi pentru limba română într-o ţară despre care se spune că este mare prietenă României, dar care calcă în picioare comunitatea românească. De asemenea, aş vrea să nu uităm că ieri (…) Ministerul Afacerilor Externe, condus de Bogdan Aurescu avut o reacţie promptă, corectă şi salutară şi merită felicitări, atunci când preşedintele Zelinski a făcut o gravă eroare istorică care s-a dus spre un atac direct la ceea ce înseamnă Bucovina noastră dragă. E bine că ministerul a reacţionat extrem de clar şi extrem de prompt”, a adăugat Bogdan Aurescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`