Bodyguardul lui Pavel Durov e român. Culisele arestării șefului Telegram în Franța / Miliardarul rus e investigat și pentru violenţă asupra copiilor săi

Bodyguardul lui Pavel Durov e român. Culisele arestării șefului Telegram în Franța / Miliardarul rus e investigat și pentru violenţă asupra copiilor săi

Bodyguardul lui Pavel Durov, fondatorul Telegram anchetat în Franța, este român şi îl însoţea când acesta a ajuns, sâmbătă, la Paris, informează postul francez de televiziune TF1, care prezintă culisele arestării miliardarului rus. Durov a fost între timp plasat sub control judiciar. E anchetat pentru mai multe infracțiuni, trebuie să achite o cauțiune de cinci milioane de euro și nu are voie să părăsească Franța.

Asistenta şi bodyguardul său au fost și ei interogați, dar nu au fost formulate acuzații împotriva lor.

Într-o procedură separată, Pavel Durov e anchetat pentru violență în familie.

Noi informații despre prinderea lui Pavel Durov în Franța

Potrivit TF1, luni de zile anchetatorii francezi au analizat stilul de viaţă și anturajul miliardarului rus. Pe 24 august, polițiștii au aflat că acesta era înregistrat într-un plan de zbor de la Baku, Azerbaidjan, la Le Bourget, Paris.

Durov a ajuns, într-adevăr, la Paris, însoțit de asistenta sa și bodyguardul român. Cei trei s-au aşezat în salonul rezervat VIP-urilor pentru verificarea identităţii. Polițiștii de frontieră i-au abordat atunci și i-au invitat să urce la etaj. Acolo, Durov a fost informat că e în custodia poliției.

„Nu-i venea să creadă”, a spus o sursă pentru TF1.

În timpul audierii, Durov a fost uneori „arogant”, alteori „dezinvolt”. El a spus că a venit în Franţa „pentru a-l întâlni pe Emmanuel Macron”, dar afirmația a fost dezmințită de anturajul președintelui.

Pavel Durov, care s-a născut în Rusia, la Sankt Petersburg, a predat instanţei cele patru paşapoarte pe care le are: rusesc, francez, din Emiratele Arabe Unite şi unul emis de Saint Kitts şi Nevis.

TF1 mai informează că dosarul său de naturalizare franceză are numeroase ștampile cu „cerere respinsă”, dar, deşi „Pavel Durov nu îndeplinea niciunul dintre criteriile unei cereri”, a explicat o sursă, el a fost naturalizat ca cetăţean francez prin decret în 2021.

Pavel Durov, anchetat și pentru violență asupra copiilor

Postul francez a mai informat că, tot în Franța, Pavel Durov e vizat de o procedură separată după ce fosta sa parteneră, Irina Bolgar, l-a acuzat de violență împotriva copiilor lor. El nu a fost până acum audiat în legătură cu aceste acuzații, dar Irina Bolgar urmează să fie audiată.

Irina Bolgar, o rusoaică de 44 de ani stabilită în Elveţia, susține că are o fată și doi băieți cu Durov. Ea a prezentat publicației Forbes documente în acest sens și o fotografie de familie cu Durov făcută în 2020. Bolgar a insistat că aceştia au fost „concepuţi şi născuţi natural”. Forbes a confirmat autenticitatea documentelor.

Luna aceasta, femeia a intentat un proces împotriva lui Durov în Elveţia. Ea l-a acuzat că l-a abuzat pe fiul cel mic de cinci ori, între 2021 şi 2022, că nu și-a mai văzut copiii din 2022 și că a încetat să-i plătească pensia alimentară de 150.000 de euro pe lună.

Într-un interviu mai vechi, fondatorul Telegram a susţinut că e tatăl a peste 100 de copii prin donare de spermă în 12 ţări.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)