BMW recheamă în service 1,5 milioane de maşini. Probleme mari la sistemul de frânare

BMW recheamă în service 1,5 milioane de maşini. Probleme mari la sistemul de frânare
Sursa foto: Pixabay

BMW a anunțat marți că recheamă aproximativ 1,5 milioane de vehicule din cauza problemelor cu frânele și și-a redus previziunile anuale, ceea ce a făcut ca acțiunile producătorului german de automobile de lux să scadă, potrivit ndtv.

Rechemarea va avea un „efect negativ de vânzări la nivel mondial în a doua jumătate a anului”, a spus grupul, care include și mărcile Rolls-Royce și Mini.

A fost și o veste proastă pentru BMW, care a fost lovit de scăderea cererii din China, și pentru sectorul auto german mai larg, după ce Volkswagen a declarat săptămâna trecută că se gândește la pasul fără precedent de a închide fabricile din Germania.

Sistemul de frânare din spatele problemelor a fost furnizat de Continental, a declarat pentru AFP o sursă apropiată subiectului.

Pe lângă impactul retragerii, „cererea continuă în mod redus în China afectează volumele vânzărilor. În ciuda măsurilor de stimulare din partea guvernului, sentimentul consumatorilor rămâne slab”, a spus BMW într-un comunicat.

BMW, cu sediul central în Munchen, se așteaptă acum la o scădere ușoară a livrărilor de vehicule în acest an față de ultimul, după ce prognozase anterior.

Nu a dat o cifră precisă. În 2023, livrările de vehicule BMW, Rolls-Royce și Mini au fost de 2,56 milioane.

Producătorul auto și-a redus, de asemenea, îndrumările pentru profitabilitate și se așteaptă la marje în acest an între șase și șapte procente, în scădere de la opt la 10 anterior.

Acțiunile producătorului auto au scăzut cu nouă procente la Bursa de Valori din Frankfurt după anunț.

Luna trecută, BMW a rechemat și 1,4 milioane de vehicule în China din cauza airbag-urilor defecte, a anunțat autoritatea de reglementare a pieței din țară.

BMW a raportat o scădere a profitului net în al doilea trimestru, din cauza impactului afacerilor mai slabe din China și a costurilor de producție mai mari.

Profitul net al grupului a scăzut cu 8,6%, până la 2,7 miliarde de euro (2,9 miliarde de dolari) între aprilie și iunie, pe fondul veniturilor în scădere cu 0,7%, până la puțin sub 37 de miliarde de euro.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”