Biologul român Mihai Muncuș, dat dispărut într-o misiune din Noua Zeelandă. Soția: Colegii îl caută în continuare

Biologul român Mihai Muncuș, dat dispărut într-o misiune din Noua Zeelandă. Soția: Colegii îl caută în continuare

Un biolog român a fost dat dispărut în Noua Zeelandă, pe insula Raoul. Biologul Mihai Muncuş, în vârstă de 33 de ani. din Alba Iulia. se afla într-o misiune de voluntariat şi nu mai este de găsit de două zile.

Autorităţile cred că a fost luat de un val şi sunt puţine şanse ca el să mai fie găsit în viaţă. Colegii lui Mihai Muncuş au căutat, de asemenea, pe întreaga zonă de coastă a ţărmului dar nu au avut succes. Căutările au fost suspendate miercuri, 4 ianuarie, scrie presa neozeelandeză.

Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, soția biologului, Kinga Muncuș-Nagy a declarat că ultimele informații pe care le are au venit de la autoritățile neozeelandeze miercuri dimineață, care i-au spus că elicopterul implicat în căutări a fost trimis înapoi la bază, colegii românului urmând a cerceta țărmul și insula în cursul zilei.

„Ultima dată m-au sunat de la Departamentul de Conservare azi dimineață, m-au informat că elicopterul a fost trimis înapoi spre bază, dar spre dimineață colegii vor continua să-l caute pe tărm și pe insula.Am vorbit în noaptea de Revelion, probleme mari nu au fost”, a declarat femeia.

Aceasta a adăugat că munca pe care acesta o făcea pe insula Raoul nu este una periculoasă, el fiind un om foarte precaut.

În ceea ce privește momentul dispariției, Kinga Muncuș spune că soțul ei se afla singur pe țărm, iar colegii și-au dat seama că este ceva în neregulă de abia seara, când acesta nu s-a mai întors.

Biologul Mihai Muncuș a dispărut în Noua Zeelandă

Embed: " />

Pe profilul său de Facebook, acesta a răspuns unei urări pentru Anul Nou chiar pe 31 decembrie, cu două zile înainte de dispariția sa.

Mihai Muncuş s-a alăturat echipei de biologi ca şi voluntar în luna octombrie 2011. El era unul dintre cei patru voluntari care ajută trei membri ai DoC care monitorizează activitatea seismică şi vulcanică de pe insulă şi contribuie la protejarea celor peste 100 de plante originare din Insulele Kermadec

Urmăriți B1TV.ro și pe
`