Bilanțul cutremurului din Afganistan și Pakistan a ajuns la 350 de morți. Talibanii fac apel la ajutor pentru victime

Bilanțul cutremurului din Afganistan și Pakistan a ajuns la 350 de morți. Talibanii fac apel la ajutor pentru victime
Foto: telegraph.co.uk

Talibanii au făcut apel la agențiile umanitare de a continua să ofere ajutor de urgență victimelor cutremurului de magnitudine 7,5 ce la lovit Pakistanul și Afganistanul, omorând peste 350 de persoane. 

Autoritățile se așteaptă ca numărul victimelor să crească după ce echipele de salvare au ajuns în zonele izolate, relatează Daily Mail.

În aceste condiții, talibanii „cer concetăţenilor binevoitori şi organizaţiilor caritabile să nu înceteze să ofere adăpost, alimente şi medicamente victimelor acestui cutremur”, a precizat mişcarea teroristă într-un comunicat.

Totodată, aceștia au cerut mujahedinilor (luptătorilor) săi din zonele afectate „să ofere tot ajutorul victimelor şi să faciliteze acţiunea celor care îi ajută pe cei ce au nevoie”. Armata a trimis, de asemenea, echipe medicale și corturi în zonele afectate.

Nu este nicio modalitate de a lua legătura cu oficialii de la Kohistan deoarece sistemul de comunicare a fost perturbat, iar drumurile au fost complet blocate.  Aproximativ 80.000 de persoane nu au acces la apă potabilă.

Potrivit unor oficiali afgani şi pakistanezi, 237 de persoane au murit în Pakistan şi 74 în Afganistan, în urma seismului, al cărui epicentru a fost localizat sub munţii Hindu Kush, în regiunea afgană slab populată Badakhshan, situată la graniţa cu Pakistanul, Tadjikistanul şi China.

Un alt cutremur de 7,6  magnitudine a avut loc în 2005, în urma căruia mai mult de 75.000 de persoane și-au pierdut viața.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`