CORONAVIRUS | Marea Britanie: Peste 800 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore

CORONAVIRUS | Marea Britanie: Peste 800 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore
Foto: Hepta

Numărul deceselor din spitalele din Marea Britanie, provocate de pandemia de coronavirus, a crescut cu 847 în ultimele 24 de ore, ajungând asttfel la un bilanț total de 14.576 de morți, potrivit Ministerului Sănătății.

În total, au fost testate 341.551 de persoane dintre care 108.692 au fost depsitate cu noul Covid-19, a adăugat acesta.

James Naismith, directorul Rosalind Franklin Institute, a declarat că numărul de decese anunțate vineri indică trei lucruri, respectiv ”Marea Britanie este una dintre cele mai afectate țări din lume din acest prim val, statul pare să fi atins vârful pandemiei și probabil vom vedea doar o scădere treptată de la vârf și acest lucru înseamnă că vom vedea câteva sute de decese anunțate în fiecare zi pentru un timp”, scrie Reuters.

Cel mai mare număr zilnic de decese raportat în Regatul Unit a fost pe 9 aprilie, când guvernul a spus că 980 de persoane au murit. De atunci, rata zilnică a scăzut ușor și a fost sub 800 pentru o mare parte din această săptămână, până când a crescut la 861 începând cu 15 aprilie.

Lider de sănătate publică: 40.000 de oamei din UK ar putea muri de SARS-COV-2

Un lider de sănătate publică a declarat, vineri, că guvernul britanic a fost prea lent în gestionarea pe mai multe fronturi a focarului de coronavirus, iar acest lucru ar putea provoca moartea a 40.000 de persoane în Regatul Unit.

„Trebuie să ne confruntăm cu realitatea: am fost prea lenți cu o serie de lucruri”, a spus Anthony Costello, profesor de sănătate internațională a copilului și director al Institutului UCL pentru Sănătate Globală, pentru Comitetul de sănătate și îngrijire socială, care a adpugat că „Am putea vedea 40.000 de decese până la sfârșitul pandemiei”.

Reamintim că, primul ministru Boris Johnson s-a abținut inițial să aprobe măsurile stricte pe care ceilalți lideri europeni le-au impus, însă le-a aprobat când estimările au arătat că un sfert de milion de oameni ar putea muri în Regatul Unit.

Numărul românilor din UK afectați de coronavirus

Sute de români din diaspora au fost afectați de coronavirus, unii din ei stingându-se din viață.

Astfel, potrivit unui raport prezentat vineri de Grupul de Comunicare Strategică, 55 de cetățeni români din UK au fost testați pozitiv pentru Covid-19, iar 18 au murit.

În total 727 de cetățeni români din diaspora au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, cei mai mulți fiind în Italia, mai precis 422. Alți 196 sunt în Spania, 26 în Franța, 13 în Germania, 55 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

Astfel că, de la începutul pandemiei de Covid-19 și până la acest moment, 58 de cetățeni români au murit în afara țării, după cum urmează: 13 în Italia, 15 în Franța, 18 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 11 au fost declarați vindecați: 7 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Bilanțul persoanelor infectate în România

Peste 8.000 de oameni au fost infectați cu noul Covid-19, dintre care 411 s-au stins din viață, potrivit raportului publicat vineri de Grupul de Comunicare Strategică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`