CORONAVIRUS | Zi neagră în SUA: Peste 2.700 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore

CORONAVIRUS | Zi neagră în SUA: Peste 2.700 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore
Foto: Hepta

SUA au înregistrat 2.751 de decese în ultimele 24 de ore cauzate de pandemia de coronavirus, bilanțul total ajungând la 44.845 de morți. Totodată, peste 40.000 de persoane au fost testate pozitiv, fiind depășit, astfel, pragul psihologic de 800.000 de oameni diagnosticați cu Covid-19, potrivit datelor prezentate de Universitatea Johns Hopkins.

Primarul din Detroit: Decesele în casele de îngrijire medicală au fost subestimate dramatic

Detroit intenționează să testeze, până joi, fiecare casă rezidențială de asistenți din oraș, a declarat primarul Mike Duggan, în cadrul unei conferințe de presă marți, în prezent fiinnde efectuate teste la două treimi din ele.

Rata de testare pozitivă, care a fost de aproximativ 30%, iar în prezent a scăzut la 26%, potrivit edilului.

Duggan a discutat, de asemenea, despre decesele la casele de îngrijire medicală din oraș, spunând: „Avem acum 124 de decese în casele de îngrijire medicală. Sunt sigur că acest număr este subestimat dramatic atunci când datele încep să recupereze”.

Directorul centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor, avertisment fără precedent

Directorul centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor, Robert Redfield, a avertizat că un al doilea val de coronavirus în acest an ar putea fi mai rău, deoarece va coincide cu sezonul gripei.

Redfield a declarat că două focare respiratorii ar putea împiedica sistemul de îngrijire a sănătății.

Acesta a avertizat anterior că Statele Unite vor simți impactul virusului în lunile și anii următori, spunând în timpul unui interviu cu corespondentul șef medical CNN, Dr. Sanjay Gupta, în februarie, că virusul „este probabil cu noi dincolo de acest sezon, dincolo de acest an“.

Trump susține trecerea proiectului de lege al stimulului

Președintele Trump a susținut marți trecerea Senatului a Programului pentru protecția salarizării și a Legii pentru îmbunătățirea asistenței medicale, scrie CNN.

El a spus, „a lucrat agresiv cu Congresul” pentru a trece factura, care include 382 miliarde de dolari pentru întreprinderile mici, 75 de miliarde de dolari pentru spitale și 25 de miliarde de dolari pentru testare.

În ceea ce privește finanțarea spitalului, Trump a spus că este „mândru de asta”.

Guvernatorul Mississippi a discutat cu alte state din sud despre redeschidere

Guvernatorul Mississippi, Tate Reeves, a declarat că a avut o discuție cu alți guvernatori din sud despre cum ar putea redeschide economia.

Acesta a afirmat la o conferință de presă că a avut un „mare apel în weekend” cu guvernanții din Florida, Georgia, Tennessee și Alabama și a spus: „toți avem idei similare”.

”Vrem să o facem într-un mod sigur responsabil, dar dorim, de asemenea, să ne asigurăm că vom reveni cât mai mulți oameni la muncă, astfel încât să se asigure cât mai bine. Deci, da, lucrăm împreună. Suntem în conversații”, a adăugat Reeves.

El a spus că Mississippi continuă să crească numărul de personal pentru a rezolva creșterea cu 14.000% a cererilor de șomaj. Au avut anterior 50 de persoane care au răspuns la telefoanele lengate de șomaj și acum au peste 250 de persoane și au procesat cu 50% mai multe cereri decât au făcut săptămâna trecută.

Jackie Turner, directorul executiv pentru Departamentul pentru Securitatea Muncii din Mississippi, a declarat că statul a plătit săptămâna trecută 72 de milioane de dolari în beneficii de șomaj.

Trump detaliază ordinea executivă privind interzicerea imigrației noi

Președintele Trump spune că ordinul său executiv care restricționează noua imigrație se va aplica numai persoanelor care caută cărți verzi, va dura 60 de zile și nu va afecta lucrătorii care intră în țară temporar.

Președintele a menționat că prevederea se va ridica la o pauză de 60 de zile doar pentru persoanele care doresc statut de rezident permanent în Statele Unite.

El a spus că va revizui ordinul executiv la sfârșitul acestei perioade și va decide dacă ar trebui să fie reînnoit.

Bilanțul românilor din SUA depistați cu Covid-19

Sute de români din diaspora au fost infectați cu noul coronavirus, mulți dintre aceștia stingându-se din viață.

În SUA, doi cetățeni români au fost infectați cu SARS-CoV-2, potrivit unui raport transmis, marți, de Grupul de Comunicare Strategică.

În total, peste 900 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu Covid-19: 633 în Italia, 196 în Spania, 26 în Franța, 14 în Germania, 59 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 3 în Austria, 3 în Belgia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

Totodată, 62 de români din străinătate au fost răpuși de noul coronavirus. Este vorba despre 14 conaționali din Italia, 15 din Franța, 19 din Marea Britanie, 7 din Spania, 3 din Germania, 2 din Belgia, unul din Suedia și unul din Elveția.

Pe de altă parte, dintre românii testați pozitiv în străinătate, până acum, 11 persoane au fost declarate vindecate: 7 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Bilanțul persoanelor infectate în România

Peste 9.200 de oameni au fost infectați cu noul coronavirus, dintre care 498 s-au stins din viață, potrivit raportului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`