CORONAVIRUS | Numărul deceselor raportate în ultimele 24 de ore în Spania, sub 400, pentru prima dată din 22 martie

CORONAVIRUS | Numărul deceselor raportate în ultimele 24 de ore în Spania, sub 400, pentru prima dată din 22 martie
Foto: Hepta

Evoluția raportului oficial din Spania privind pandemia de coronavirus continuă cu o tendință bună. Pentru prima dată începând cu 22 martie, numărul zilnic de decese este mai mic de 400 de persoane pe zi.

Mai precis, raportul publicat de autorități arată că, duminică, au fost înregistrate 399 de decese, bilanțul total ajungând la 20.852 morți.

De asemenea, numărul de cazuri noi este cel mai mic din 17 martie, 4.266 într-o zi.

În total, bilanțul este de 200.210 persoane testate pozitiv, dintre care 80.587 s-au recuperat.

Fernando Simón: Cifrele sunt încurajatoare

Directorul Centrului de Coordonare a Alertelor și Urgențelor în Sănătate, Fernando Simón, a declarat în apariția sa de luni că acestea sunt „cifre încurajatoare” indiferent de ajustările care trebuie făcute, deoarece confirmă scăderea.

Mai mult, el a explicat că, în săptămâna 23 spre 29 aprilie, au fost efectuate mai puțin de 200.000 de teste, care au dat un răspuns de 26,8% pozitiv. În săptămâna trecută au fost realizate peste 700.000, iar proporția celor afectați a scăzut la 3,1%. Această ultimă cifră indică faptul că extinderea virusului a încetinit, a spus Simón, de asemenea, reflectă faptul că testele sunt deja efectuate în afara celor mai active focare de infecții, scrie El Pais.

Simón a mai declarat că această îmbunătățire este detectată în datele despre spitalizări și internări la terapie intensivă.

Bilanțul românilor din Spania depistați cu coronavirus

Sute de români din diaspora au fost infectați cu noul SARS-COV-2, unii dintre ei stingându-se din viață.

Astfel că, 196 de cetățeni din Spania au fost testați pozitiv cu Covid-19, iar 7 au murit.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, luni, că 734 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS-CoV-2: 422 în Italia, 196 în Spania, 26 în Franța, 14 în Germania, 58 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 3 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

Din nefericire, de la începutul pandemiei de Covid-19 și până la acest moment, 61 de cetățeni români aflați în străinătate, 14 în Italia, 15 în Franța, 19 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, unul în Belgia, unul în Suedia și unul în Elveția, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 11 au fost declarați vindecați: 7 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Bilanțul persoanelor infectate în România

Peste 8.900 de oameni au fost infectați cu noul Covid-19, dintre care 460 s-au stins din viață, potrivit raportului.

Dintre persoanele diagnosticate cu noul virus, cele mai multe cazuri sunt din județul Suceava, peste 2.100, fapt ce a dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar, totodată, și a 8 comune limitrofe.

De asemenea, și în localitatea Țăndărei din județul Ialomița au fost raportate mai multe cazuri de coronavirus. În acest context, prin Ordonanța Militară numărul 7 a fost instituită și în această localitate carantina.

Până în momentul de față, 261de pacienți sunt internați la ATI.

În prezent, 2.017 de persoane au fost declarate vindecate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`