CORONAVIRUS | Marea Britanie: 4.463 de persoane testate pozitiv în ultimele 24 de ore

CORONAVIRUS | Marea Britanie: 4.463 de persoane testate pozitiv în ultimele 24 de ore
foto: Hepta.ro / hepta photo agency / Xiong Qi

Un număr de 413 de persoane s-au stins din viață în ultimele 24 de ore, în Marea Britanie, numărul total al oamenilor care au murit, în spitale, din cauza noului coronavirus ajungând la 20.732, a declarat ministrul agriculturii și mediului, George Eustice, în cadrul unei conferințe de presă duminică.

Acesta a mai declarat că un număr total de 152.840 de persoane au fost testate pozitiv pentru virus, cu 4.463 mai mult față de ziua ziua precedentă, scrie Reuters.

Boris Johnson va reveni luni la birou

Primul ministru britanic Boris Johnson va reveni luni la birou după o întrerupere de trei săptămâni, în urma diagnosticării cu Covid-19.

Johnson, care a petrecut o săptămână la spital, la începutul lunii aprilie, inclusiv trei nopți în terapie intensivă, se pregătește să se întoarcă din reședința de la țară la biroul său din Downing Street din Londra, a spus o sursă duminică.

Acesta va intra sub presiune imediată pentru a stabili un plan de relaxare a măsurilor impuse de noul virus.

În absența sa, guvernul s-a confruntat cu critici din ce în ce mai mari față de plângerile venite din partea personalului din spitale și casele de îngrijire că au primit provizii insuficiente de kit de protecție și peste nivelurile de testare a coronavirusului care sunt mult sub ținta sa.

Dar, cu semne de calamitate economică și frustrare publică la măsuri stricte de distanțare socială, guvernul se confruntă cu apeluri tot mai mari pentru a începe să explice cum intenționează să ușureze blocarea.

Până acum, miniștrii au refuzat să ofere detalii cetățenilor, susținând că, deocamdată, toți trebuie să rămână concentrați pe mesajul principal, respectiv să rămână în case.

Ministrul de externe a refuzat să explice strategia de relaxare

Guvernul britanic nu trebuie să se grăbească să ușureze blocarea măsurilor impuse și ar trebui să acționeze cu precauție pentru a evita un al doilea vârf de infecții și o a doua blocare care ar dăuna încrederii publicului, a declarat duminică ministrul de Externe, Dominic Raab.

„Suntem într-o etapă delicată și periculoasă și trebuie să ne asigurăm că următorii pași sunt făcuți în siguranță”, a declarat Raab, care a adăugat că guvernul își „făce temele” în spatele ușilor închise cu privire la ceea ce se va întâmpla în următoarea fază.

Numărul persoanelor infectate se apropie de trei milioane la nivel global

Pe întreg mapamondul, numărul persoanelor testate pozitiv cu Covid-19, virusul care a izbucnit în China la sfârșitul anului 2019, se apropie de trei milioane de cazuri.

Mai precis, peste 2.900.000 de persoane au fost testate pozitiv.

De asemenea, numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 203.000, iar peste 842 de mii de oameni s-au recuperat.

Bilanțul românilor din Marea Britanie depistați cu Covid-19

Potrivit unui raport transmis duminică de Grupul de Comunicare Strategica, până acum, 1.512 de cetățeni români din diaspora au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, cei mai mulți, în Italia și Spania. Concret, este vorba despre 1.157 de români din Italia, 196 din Spania, 26 din Franța, 16 din Germania, 64 din Marea Britanie, 2 din Namibia, 3 din SUA, 4 din Austria, 3 din Belgia, 2 din Indonezia, 2 din Elveția, 2 din Turcia și câte unul din Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

De la raportara de vineri, alți trei români din afara țării au fost răpuși de infecția cu COVID-19, bilanțul deceselor ajungând la 73. Este vorba despre 19 români din Italia, 16 din Franța, 23 din Marea Britanie, 7 din Spania, 3 din Germania, 2 din Belgia, unul din Suedia, unul din Elveția și unul din SUA.

În același timp, 21 de români din străinătate au fost declarați vindecați, după cum urmează: 9 în Germania, 8 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare