CORONAVIRUS | Marea Britanie: Peste 700 de decese în ultimele 24 de ore. Bilanțul total a depășit 12.000 de morți

CORONAVIRUS | Marea Britanie: Peste 700 de decese în ultimele 24 de ore. Bilanțul total a depășit 12.000 de morți
Foto: Hepta

Marea Britanie a raportat, marți, 778 de decese cauzate de pandemia de coronavirus și alte 5.252 de noi persoane diagnosticate cu Covid-19.

Astfel, bilanțul total a ajuns la 93.873 de oameni testați pozitiv, dintre care 12.107 s-au stins din viață, iar alți 1.559 sunt în stare critică.

Restricțiile, prelungite până pe 7 mai

Autoritățile de la Londra au precizat, marți, că restricțiile din Marea Britanie vor fi prelungite pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu noul virus.

În acest context, noua dată invocată pentru o posibilă ridicare a carantinei și a restricțiilor privind călătoriile este 7 mai.

Astfel că, Marea Britanie va rămâne închisă pentru încă trei săptămâni, chiar dacă se așteaptă ca Guvernul de la Londra să permită întoarcerea la muncă anumitor categorii profesionale.

Studiu referitor la ieșirea din carantină

Anliștii de la Deutsche Bank au făcut un studiu referitor la ieșirea din carantină a mai multor state afectate de pandemia de coronavirus.

Astfel, analiza prezice când ar urma să fie eliminate restricțiile și carantina impuse de guverne pentru combaterea răspândirii Covid-19.

Pe baza experienței din Hubei, experții cred că SUA și Germania ar putea începe să ridice restricțiile pe 22 mai.

Totdată, primele măsuri de renunțare a restricțiilor în Italia ar putea fi luate pe 7 mai, având în vedere că focarul sever a început mai devreme, în timp ce Spania și Franța ar putea lua astfel de măsuri abia pe 18 mai, iar Marea Britanie după 23 mai.

Bilanțul românilor din diaspora depistați cu Covid-19

Grupul de Comunicare Strategică a declarat, marți, că 709 de cetățeni români din diaspora au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, respectiv 420 în Italia, 196 în Spania, 24 în Franța, 9 în Germania, 45 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

În acest context, de la începutul pandemiei de Covid-19 și până la acest moment, 52 de cetățeni români infectați cu COVID-19 au murit în afara țării, după cum urmează: 13 în Italia, 13 în Franța, 15 în Marea Britanie, 7 în Spania, 2 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia.

Bilanțul persoanelor infectate în România

Totodată, Grupul de Comunicare Strategică a raportat că 6.879 de oameni au fost infectați cu noul coronavirus, dintre care 346 au murit.

Dintre persoanele diagnosticate cu noul coronavirus, cele mai multe cazuri sunt din județul Suceava, peste 1.700. Acest lucru a dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar și a 8 comune limitrofe.

De asemenea, și în localitatea Țăndărei din județul Ialomița au fost raportate mai multe cazuri de coronavirus. Astfel că, prin Ordonanța Militară numărul 7 a fost instituită și în această localitate carantina.

Pentru moment, 241 de pacienți sunt internați la ATI.

În prezent, 1.051 de persoane au fost declarate vindecate.

Numărul persoanelor infectate a depășit un milion la nivel global

Numărul persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus, care a izbucnit în China, la sfârșitul anului 2019, a deposit, la nivel global, un milion de cazuri.

Mai precis, peste 1.900.000 de persoane au fost testate pozitiv.

Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 121.700 , iar peste 460 de mii s-au recuperat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`