CORONAVIRUS | Peste 750 de noi decese în Franța. Numărul spitalizărilor, în scădere

CORONAVIRUS | Peste 750 de noi decese în Franța. Numărul spitalizărilor, în scădere
Foto: Hepta

Franța a raportat, joi, 753 noi decese cauzate de pandemia de coronavirus în ultimele 24 de ore, dar și 2.641 de persoane testate pozitiv.

Astfel, potrivit bilanțului total, prezentat de Directorul general al Sănătății, Jérôme Salomon, în această țară sunt 108.847 de cazuri confirmate, dintre care 11.060 de decese în spitale și 6.860 în case de îngrijire medicală.

Totodată, 31.305 de oameni sunt internați pentru infecția cu Covid-19, cu 1.823 mai mulți față de miercui. Cu toate acestea, soldul este negativ pentru a doua zi consecutivă: cu 474 de persoane mai puțin internate spre deosebire de miercuri, 15 aprilie. 6.248 de pacienți sunt, în prezent, la terapie intensivă.

În ciuda scăderii soldului pacienților internați în terapie intensivă, Jérôme Salomon a dorit să fie prudent cu privire la evoluția situației, indicând că „ne confruntăm cu un platou” și nu „ne ​​confruntăm cu un vârf” .

„Suntem pe ceva foarte lent, dar mergând în direcția corectă ”, a spus el, scrie Le Figaro.

”Există încă o situație complet anormală. Peste 6.000 de persoane se află în terapie intensivă. Ne aflăm într-o situație excepțională. Epidemia rămâne dinamică. 1.800 de persoane au fost internate în 24 de ore. Acest lucru este considerabil”, a adăugat el.

Alte 32.000 de persoane au fost declarate vindecate și au fost externate.

Jérôme Salomon: „Vom putea compara impactul epidemiei în diferite țări în câteva luni”

Directorul general al Sănătății, Jérôme Salomon, a afirmat, joi, că, în câteva luni, va fi posibilă compararea impactului epidemiei în diferite țări.

Cu toate acestea, el spune că este dificil să compari cifrele epidemiei din diferite țări, deoarece demografia nu este aceeași și nici recesământul.

Președintele Franței: În China s-au întâmplat lucruri pe care nu le știm

Emmanuel Macron a spus că în gestionarea epidemiei de coronavirus, în China, „în mod evident, s-au întâmplat lucruri pe care nu le știm”.

Totodată, Marea Britanie a avertizat joi că statul în care a izbucnit pandemia de Covid-19, China, ar trebui să răspundă la „întrebări dificile” despre gestionarea virusului.

Numărul românilor afectați de coronavirus în Franța

Sute de români din diaspora au fost testați pozitiv cu SARS-COV-2. Din nefericire, unii s-au stins din viață în lupta cu virusul.

Astfel, potrivit raportului publicat joi de Grupul de Comunicare Strategică, 718 de cetățeni români din diaspora au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, dintre care 25 de persoane în Franța.

În acest stat au murit 14 români din cauza noului virus.

Bilanțul persoanelor infectate în România

Grupul de Comunicare Strategică a raportat că, până joi, 16 aprilie, 7.707 de oameni au fost infectați cu noul Covid-19, dintre care 392 s-au stins din viață.

Dintre persoanele diagnosticate cu noul virus, cele mai multe cazuri sunt din județul Suceava, peste 1.900. Acest lucru a dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar, totodată, și a 8 comune limitrofe.

De asemenea, și în localitatea Țăndărei din județul Ialomița au fost raportate mai multe cazuri de coronavirus. În acest context, prin Ordonanța Militară numărul 7 a fost instituită și în această localitate carantina.

Până în momentul de față, 243 de pacienți sunt internați la ATI.

În prezent, 1.357 de persoane au fost declarate vindecate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`