CORONAVIRUS | Polonia a înregistrat cel mai mare număr de cazuri cu o zi înainte de reducerea anumitor restricții

CORONAVIRUS | Polonia a înregistrat cel mai mare număr de cazuri cu o zi înainte de reducerea anumitor restricții
Foto: Hepta

Polonia a raportat duminică 545 de noi infecții de coronavirus, acesta fiind cel mai mare număr de diagnosticări înregistrate într-o singură zi, potrivit datelor Ministerului Sănătății, cu o zi înainte de reducerea anumitor restricții.

Ce măsuri se vor relaxa

Parcurile și pădurile se vor redeschide luni, iar limită numărului de persoane permise în magazine va fi ușurată, a declarat joi premierul Mateusz Morawiecki.

Cu toate acestea, multe restricții, precum acoperirea gurii și nasului atunci când oamenii sunt afară și purtarea mănușilor de plastic în magazinele alimentare, precum și închiderea școlii vor rămâne în vigoare, scrie Reuters.

Bilanțul total înregistrat de Polonia

Duminică, statul a raportat 9.287 de cazuri testate pozitiv și 360 de decese. Ministerului Sănătății a declarat că au fost efectuate în jur de 11.200 de teste în cursul ultimei zile.

Oficialii Ministerului Sănătății au afirmat că cifrele de testare au scăzut weekendul trecut la aproximativ 5.000 pe zi, în parte datorită sărbătorilor de Paște.

Creșterea zilnică a noilor cazuri Covid-19 s-a menținut aproximativ constantă în aprilie după un salt în martie, cu o scădere de Paște. Până duminică, Polonia nu raportase mai mult de 500 de cazuri noi într-o singură zi.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății a declarat agenției de știri poloneze PAP că vârful a fost asociat cu descoperirea a trei noi focare de coronavirus în toată țara, respectiv două în case de îngrijire și altul într-un spital.

Partidul naționalist de la Drept și Justiție (PiS) a declarat că vrea să ușureze impactul economic negativ cauzat de pandemia de SARS-COV-2, restricțiile asupra vieții publice producând Poloniei o pierdere de aproximativ 10 miliarde de zloti în fiecare zi sau la două zile.

Bilanțul românilor din diaspora depistați cu Covid-19

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, vineri, că 732 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS-CoV-2, cei mai mulți dintre aceștia fiind în Italia, respectiv 422. Alți 196 sunt în Spania, 26 în Franța, 13 în Germania, 57 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 3 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

Astfel că, de la începutul pandemiei de Covid-19 și până la acest moment, 61 de cetățeni români aflați în străinătate, 14 în Italia, 15 în Franța, 19 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, unul în Belgia, unul în Suedia și unul în Elveția, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 11 au fost declarați vindecați: 7 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Bilanțul persoanelor infectate în România

Peste 8.700 de oameni au fost infectați cu noul Covid-19, dintre care 451 au murit, potrivit raportului.

Dintre persoanele diagnosticate cu noul virus, cele mai multe cazuri sunt din județul Suceava, peste 2.100, fapt ce a dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar, totodată, și a 8 comune limitrofe.

De asemenea, și în localitatea Țăndărei din județul Ialomița au fost raportate mai multe cazuri de coronavirus. În acest context, prin Ordonanța Militară numărul 7 a fost instituită și în această localitate carantina.

Până în momentul de față, 256 de pacienți sunt internați la ATI.

În prezent, 1.892 de persoane au fost declarate vindecate.

Numărul persoanelor infectate a depășit un milion la nivel global

La nivel global, numărul persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus, care a izbucnit în China la sfârșitul anului 2019, a depășit două milioane de cazuri.

Mai precis, peste 2.400.000 de persoane au fost testate pozitiv.

Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 165.000, iar peste 625 de mii s-au recuperat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`