CORONAVIRUS | Zi neagră în Marea Britanie: Peste 860 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore. Cea mai mare creștere din ultimele cinci zile

CORONAVIRUS | Zi neagră în Marea Britanie: Peste 860 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore. Cea mai mare creștere din ultimele cinci zile
Foto: Hepta

Marea Britanie a raportat, joi, 861 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore, numărul total ajungând astfel la 13.729 de morți.

Aceasta este cea mai mare creștere zilnică în ultimele cinci zile.

În ultimele 24 de ore au fost depistate cu noul coronavirus alte 4.617 persoane.

Potrivit Ministerului Sănătății, în total, „327.608 de persoane au fost testate, dintre care 103.093 au fost pozitive”.

Dintre persoanele infectate cu SARS-COV-2, 1.559 sunt în stare critică.

Decesele din spitalele engleze au crescut cu 740 la 12.396, a spus serviciul național de sănătate.

„40 dintre cei 740 de pacienți (cu vârste cuprinse între 45 și 93 de ani) nu aveau nici o afecțiune de sănătate de bază cunoscută”, a adăugat serviciul de sănătate, conform Reuters.

Ministrul Sănătății: Prea devreme pentru a ridica restricțiile

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a declarat, joi, că este prea devreme pentru ridicrea restricțiilor, deoarece virusul ar „răzbi” dacă guvernul ar înlătura măsurile de distanțare socială.

Regatul Unit are cel de-al cincilea număr oficial de decese de la COVID-19 din lume, după Statele Unite, Italia, Spania și Franța, deși cifra acoperă doar decesele spitalelor, iar numărul real este probabil mult mai mare.

”Credem că este prea devreme pentru a face o schimbare”, a spus Hancock.

Ce sune un reputat profesor despre distanțarea socială

Marea Britanie va trebui probabil să mențină un anumit nivel de distanțare socială până când va fi disponibil un vaccin pentru noul Covid-19, potrivit lui Neil Ferguson, un profesor care a contribuit la răspunsul Guvernului în fața pandemiei de SARS-COV-2.

„Va trebui să menținem un anumit nivel de distanțare socială, un nivel semnificativ de distanțare socială, probabil la nesfârșit până când vom avea un vaccin disponibil”, a declarat Ferguson la radio BBC.

Ventilatorul Penlon a primit aprobarea Regatului Unit în lupta împotriva coronavirusului

Marea Britanie a aprobat un ventilator al companiei de dispozitive medicale Penlon. Acesta va fi construit ca parte a unui consorțiu care include Airbus și Rolls-Royce, în scopul de a combate pandemia coronavirusului.

„Lucrăm îndeaproape cu partenerii noștri ai lanțului de aprovizionare pentru a extinde rapid producția pentru a ne atinge ținta de cel puțin 1.500 de unități pe săptămână din modelele combinate Penlon și Smiths”, a declarat Dick Elsy, directorul executiv al consorțiului VentilatorChallengeUK.

Droguri ascunse în loturi de măști de față

Ofițerii vamali britanici au confiscat 14 kg de cocaină în valoare de peste 1 milion de lire sterline (pe care contrabandiștii le-au ascuns într-un lot de măști de față în zona vamală din Marea Britanie a Tunelul Canalului Mânecii.

Cocaina, pusă în 15 pachete, a fost găsită în cutii pline cu măști de față atunci când a fost percheziționată o autoutilitară înmatriculată în Polonia pentru Marea Britanie, a declarat ministerul de interne. În caz, un bărbat polonez de 34 de ani a fost arestat.

„Aceast sechestru este o dovadă suplimentară a modului în care rețelele criminale încearcă să exploateze focarul de coronavirus până la capătul lui”, a spus Darren Herbert, managerul operațiunilor Agenției Naționale pentru Criminalitate a portului Dover.

200 de români au plecat la muncă agricolă în Marea Britanie

Aproape 200 de români au plecat, joi, de la București spre Marea Britanie pentru a suplimenta forța de muncă în agricultură, după ce autoritățile din UK au declarat că au nevoie de aproximativ 80.000 de munictori în agricultură.

La dispoziția grupului de muncitori s-au pus zboruri speciale, operate de compania London Air Charter Service (ACS).

Numărul românilor afectați de coronavirus în Marea Britanie

Sute de români din afara țării au fost testați pozitiv cu SARS-COV-2, unii chiar stingându-se din viață în lupta cu virusul.

În Marea Britanie, potrivit raportului publicat joi de Grupul de Comunicare Strategică, 47 de români au fost testați pozitiv pentru Covid-19, dintre care 16 au murit.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`