Bijuterii și obiecte sacre, furate din biserici de către o călugăriță. Care este valoarea totală a bunurilor

Bijuterii și obiecte sacre, furate din biserici de către o călugăriță. Care este valoarea totală a bunurilor
Sursă foto: Pixabay

O călugăriță de la o mănăstire din Italia a fost arestată după ce a furat obiecte în valoare de 80 mii de euro. Bijuteriile și obiectele sacre erau vândute de către stareța mănăstirii, care ulterior, transfera banii într-un cont dintr-o altă țară.

Stareţa mănăstirii fura din mai multe biserici, atât bijuterii donate de credincioşi, cât şi bijuterii care aparțineau lăcașului de cult. Ulterior, acestea erau preluate de complici, topite, transformate în lingouri şi vândute. Banii rezultați erau strânşi în conturi din străinătate, potrivit Rainews.

Bijuteriile nu erau singurele obiecte pe care călugărița le-a furat, se pare că aceasta a pus mâna şi pe moaştele sfântului Nicola.

Cum s-a aflat totul

După ce a observat dispariția mai multor obiecte prețioase din biserici, episcopul din zonă a depus o plângere penală. Diverse bijuterii, printre care și mai multe brățări de aur, au fost găsite în coșul cu rufe murdare din camera călugăriţei, în urma perchezițiilor.

Datele care au rezultat în urma primelor estimări arată că bijuteriile furate aparțineau de cel puţin 10 parohii, iar prejudiciul se ridică la aproximativ 80 de mii de euro.  În acest moment, stareţa se află în arest la domiciliu şi va răspunde pentru faptele sale în faţa judecătorilor italieni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:14 - Un autobuz a evitat la limită impactul cu un bloc. 6 persoane au fost rănite în urma accidentului
23:45 - Patru oameni aflați într-o mașină Tesla au murit în Franța după ce vehiculul a ars ca o torță
23:44 - Un bărbat din Capitală a fost grav rănit în urma unui scandal. Totul a pornit de la un loc de parcare
23:13 - Șeful spionajului german avertizează: „Rusia va ataca NATO cel târziu până la sfârșitul acestui deceniu”
22:52 - Nicușor Dan, despre scandalul privind planșeul de la Piața Unirii: „De doi ani Primaria Sectorului 4 spune că vrea să facă planșeul și nu e în stare să aibă un proiect să vină cu avizele”
22:28 - „Boala vampirului”, presupusa afecțiune de care suferea Vlad Țepeș. Dezvăluirile uluitoare ale unei tinere care se confruntă cu aceeași boală rară
22:05 - Emil Dumitru (PNL), după scandalul privind planșeul Unirii: Am ajuns într-o situație penibilă. Cred că trebuie să clarificăm foarte bine, pe viitor, în legislația națională, care sunt competențele Primăriei Generale și primăriilor de sector
21:57 - Nicolae Ciucă: „M-am opus Cortinei Roșii de Fier care amenință să cadă după decizia CCR, mă opun și gardurilor puse cu forța”
21:45 - Radu Miruță, despre scandalul lucrărilor la planșeul din Piața Unirii: „Niște instituții naționale nu pot să stabilească cadastrul pe suprafața cărei primării este” (VIDEO)
21:37 - Marcel Ciolacu intervine în scandalul privind planșeul Unirii: Într-o democrație consolidată, dreptatea nu se face cu buldozerul, ci prin instituțiile statului. Aici nu este vorba de cine strigă mai tare