Biden va discuta cu Netanyahu despre atacul Israelului asupra Iranului. Bombardamentele asupra infrastructurii petroliere iraniene au potențial extrem de periculos

Biden va discuta cu Netanyahu despre atacul Israelului asupra Iranului. Bombardamentele asupra infrastructurii petroliere iraniene au potențial extrem de periculos
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Mateusz Slodkowski/Fotonews

Președintele Biden va discuta cu premierul israelian Benjamin Netanyahu despre planurile Israelului de a lovi Iranul, au declarat trei oficiali americani pentru Axios.

E posibil ca represaliile Israelului să fie semnificative

Discuția telefonică ar fi prima dintre Biden și Netanyahu în două luni tensionate și e necesară pentru că Israelul ia în considerare atacuri majore care ar putea escalada semnificativ războiul regional.

Netanyahu s-a consultat ore întregi marți seara cu miniștrii și șefii serviciilor militare și de informații ale Israelului pentru a încerca să ajungă la o decizie cu privire la amploarea și momentul atacurilor Israelului, potrivit doi oficiali israelieni.

Oficialii spun că represaliile Israelului sunt de așteptat să fie semnificative și, probabil, vor include o combinație de lovituri aeriene asupra țintelor militare din Iran și atacuri ascunse precum cel care l-a ucis pe liderul Hamas Ismail Haniyeh la Teheran.

Israelul a cântărit, de asemenea, potențiale atacuri asupra infrastructurii petroliere a Iranului, atacuri cu care Biden nu este deloc de acord.
Un consilier al lui Netanyahu a spus că odată ce va fi luată o decizie, Netanyahu dorește să-l informeze pe Biden.

„Vrem să folosim apelul pentru a încerca să modelăm limitările represaliilor israeliene”, a declarat un oficial american pentru Axios.
Oficialul american a spus că SUA vor să se asigure că Israelul atacă ținte în Iran care sunt semnificative, fără a fi disproporționate.

Atât oficialii americani, cât și cei israelieni cred că atacurile vor continua

Discuția Biden-Netanyahu vine la o săptămână după ce Iranul a lansat aproximativ 180 de rachete balistice asupra Israelului.
Iranul a condus atacul ca răspuns la o serie de asasinate israeliene asupra unor înalți oficiali ai Hamas, Hezbollah și iranieni. Teheranul a spus că răspunsul său se va termina acolo dacă Israelul nu va ataca Iranul. Israelul, la rândul său, a promis răzbunare.

Atât oficialii americani, cât și israelieni cred că atacurile vor continua, Iranul răspunzând la atacul Israelului, iar SUA și Israelul trebuie să lucreze împreună pentru a combate acest răspuns iranian.

Consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, i-a spus vineri ministrului israelian pentru afaceri strategice, Ron Dermer, că SUA se așteaptă „claritate și transparență” din partea Israelului cu privire la planurile sale, deoarece acestea au implicații pentru forțele și interesele SUA din regiune.

Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant intenționa să călătorească la Washington marți, dar călătoria a fost respinsă în ultimul moment de Netanyahu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:59 - Cum a reacționat un profesor când un elev i-a deranjat ora și i-a răspuns necivilizat. Copilul a ajuns la medicină legală
13:55 - Argeș: Femeie de 70 de ani și fiul ei, afacere ilegală cu droguri. Aveau acasă plantație de canabis
13:52 - Elena Lasconi: Moțiunea de cenzură USR e scrisă! Nicolae Ciucă și PNL au acum șansa de a arăta tuturor dacă sunt cu românii sau sunt cu Marcel Ciolacu
13:47 - Marea Britanie nu a fost niciodată „mai grasă”, arată statisticile
13:38 - Simona Spătaru: USR le-a dat celor din PNL șansa să își spele obrazul. I-am arătat încă o dată lui Nicolae Ciucă, cu subiect și predicat, ce înseamnă o ieșire de la guvernare (VIDEO)
13:31 - O fetiță de patru luni a rămas blocată în mașină. Părinții nu le-au permis pomperilor să forțeze portiera
13:25 - DNA confirmă: PSD a transformat Casa Unirea într-un instrument de jefuire a banilor publici. PNL-ul lui Iohannis și Ciucă a fost părtaș la deturnarea fondurilor
13:11 - Daniel Fenechiu: Marcel Ciolacu o joacă tot a la PSD. Decizia PNL a fost aceea că, da, coaliția nu mai există, însă Guvernul își va îndeplini obligațiile asumate de a guverna stabil până după alegeri (VIDEO)
13:04 - Veste bună pentru românii care stau la bloc. Ar putea beneficia de bani din partea statului pentru a-și îmbunătăți confortul locuințelor
13:04 - Condusă de Ursula von der Leyen, Comisia Europeană luptă împotriva deciziei instanței privind transparența în cazul vaccinurilor Covid