Biden susține că americanii au o „obligație morală” să reglementeze mai mult regimul armelor de foc

Biden susține că americanii au o obligație morală să reglementeze mai mult regimul armelor de foc
Foto: Hepta.ro / AdMedia / CNP/AdMedia

Joe Biden consideră că Statele Unite au o „obligaţie morală” de a reglementa mai mult regimul armelor de foc, această declarație fiind făcută miercuri după zece ani de la atacul sângeros din şcoala Sandy Hook, informează AFP.

„Sunt hotărât să interzic puştile de asalt şi încărcătoarele de mare capacitate”, a specificat preşedintele american în cadrul unui comunicat, această măsură fiind respinsă de partidul republican.

Eliminarea armelor de foc

„Trebuie să eliminăm aceste arme care nu au altă raţiune de a fi decât a ucide în număr mare”, a explicat el. „Putem să facem acest lucru, nu numai pentru aceste vieţi nevinovate pierdute, ci şi pentru aceşti supravieţuitori care păstrează speranţa”, a mai spus liderul de la Casa Albă, potrivit digi24.ro.

„Ar trebui să ne simţim vinovaţi pentru că ne-a luat prea mult timp să soluţionăm această problemă. Avem o obligaţie morală de a vota şi de a aplica legi care pot împiedica ca aceste lucruri să se întâmple din nou”, a adăugat Joe Biden, conform aceleiași surse.

De asemenea, președintele american a mai vorbit despre legile votate deja care interzic procurarea de arme de către persoanele potenţial periculoase şi despre decretele emise împotriva „ghost guns”, ce sunt construite cu ajutorul imprimantelor 3D.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`