Biden anunță „creșterea” asistenței militare Ucrainei, inclusiv cu un ajutor militar de aproape 8 miliarde de dolari

Biden anunță „creșterea” asistenței militare Ucrainei, inclusiv cu un ajutor militar de aproape 8 miliarde de dolari
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Carol Guzy

Președintele american Joe Biden a anunțat joi o „creștere” a asistenței acordate Ucrainei, inclusiv ajutor militar de aproape 8 miliarde de dolari și noi rachete cu rază lungă de acțiune, înaintea întâlnirii cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Zelenski spune că cel mai recent ajutor militar al SUA îl va ajuta la obținerea victoriei

„Astăzi, anunț o creștere a asistenței de securitate pentru Ucraina și o serie de acțiuni suplimentare pentru a ajuta Ucraina să câștige acest război”, a spus Biden într-o declarație, care, totuși, nu menționa unda verde la care speră Kievul pentru a folosit aceste rachete cu rază lungă de acțiune în Rusia, relatează Agence France-Presse (AFP).

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că ajutorul militar de aproape 8 miliarde de dolari anunțat de SUA joi va ajuta țara sa să obțină victoria împotriva Rusiei, potrivit The Guardian.

„Vom folosi această asistență în cel mai eficient și transparent mod posibil pentru a ne atinge principalul obiectiv comun: o Ucraina victorioasă, o pace justă și de durată și securitate transatlantică”, a scris Zelenski într-o postare pe rețelele sociale.

„Sunt recunoscător Statelor Unite pentru că au furnizat articolele care sunt cele mai esențiale pentru protejarea poporului nostru. O baterie suplimentară de apărare aeriană Patriot, alte capacități și interceptoare de apărare aeriană, drone, rachete cu rază lungă de acțiune și muniții aer-sol, precum și fonduri pentru consolidarea bazei industriale de apărare a Ucrainei.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`