Biden, acuzat că sabotează campania prezidențială a Kamalei Harris după ce a fost forțat să renunțe la candidatură

Biden, acuzat că sabotează campania prezidențială a Kamalei Harris după ce a fost forțat să renunțe la candidatură
Sursa foto: Hepta - Abaca Press / Pool/ABACA

Președintele Biden este atât de încântat că a fost forțat să renunțe la candidatura sa de realegere de către membrii de vârf ai propriului său partid, încât sabotează în mod deliberat campania lui Kamala Harris, potrivit mai multor experți politici, potrivit nypost.

De când a fost presat să iasă din cursă în iulie din cauza temerilor legate de scăderea abilităților cognitive, Biden a făcut puțin effort pentru Harris, în afară de a o susține și a fost în mare parte neprezentat la evenimentele de campanie ale vicepreședintelui său.

De asemenea, a făcut să fie inexistentă lumina reflectoarelor asupra succesorului său preconizat în numeroase ocazii, incluzând propriile sale comentarii săptămâna trecută cu privire la modul în care Casa Albă reacționează la uraganul Helene – chiar și după ce Harris a anulat un eveniment de campanie din Las Vegas și s-a grăbit înapoi în DC pentru a fi informată despre impactul furtunii.

Între timp, în ultimele luni, a existat o tensiune crescândă între consilierii lui Biden și Harris din cauza interesului ei scăzut de a rămâne loială președintelui nepopular, promovându-se și pe ea însăși în campania electorală ca reprezentând schimbarea, potrivit mai multor rapoarte.

„Biden se răzbune în mod intenționat pe Kamala pentru că l-a înjunghiat în spate”, a susținut Jason Meister, un strateg politic republican care face parte din consiliul consultativ pentru campania lui Trump.

„Nu i-a plăcut niciodată. Cel mai fericit în care a arătat în patru ani a fost când și-a pus o pălărie roșie [Trump 2024] după ce a vorbit cu pompierii din Shanksville, [Pa.] [luna trecută] pe 11 septembrie. Ar trebui să iasă și să îl susțină pe Trump”.

Hank Sheinkopf, un strateg democrat din New York a numit refuzul lui Biden de a accepta campania lui Harris o posibilă „mișcare de putere” pentru „a se asigura că oamenii înțeleg cine este încă șeful”.

„Ar fi absolut ridicol să presupunem că nu are resentimente față de modul în care a fost tratat sau despre modul în care, sincer, a fost forțat să iasă în ceea ce unii ar descrie drept o lovitură de stat”, a spus veteranul consultant de campanie.

„De ce nu a apărut în locuri în care ar putea face ceva bine, cum ar fi părți din Pennsylvania și afirmă că președintele a susținut în timpul mandatului său? Nimeni nu vrea să renunțe să fie președinte al Statelor Unite – este singura slujbă pe care o faci” nu vreau sa plec.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`