Bere făcută cu apă reciclată de la dușuri, chiuvete și mașini de spălat / Unde se întâmplă asta

Bere făcută cu apă reciclată de la dușuri, chiuvete și mașini de spălat / Unde se întâmplă asta
Sursa foto: Pixabay

O companie face bere din apă reciclată, provenită de la dușuri, chiuvete și mașini de spălat. Este vorba despre Epic Cleantec, compania care se ocupă de tratarea apei din San Francisco, a realizat berea alături de o fabrică de bere din regiune.

Apa reciclată de la dușuri, chiuvete și mașini de spălat, utilizată pentru a fabrica bere

Numele berii este Epic OneWater Brew și este făcută din apă reciclată de la dușurile, chiuvetele și mașinile de spălat dintr-o clădire cu apartamente de lux, cu 40 de etaje, din San Francisco.

Berea încă nu este de vânzare, pentru că reglementările interzic utilizarea apelor uzate reciclate în băuturile comerciale. Cel puțin pentru moment.

„Clădirile folosesc la nivel global 14% din toată apa potabilă”, spune Aaron Tartakovsky, CEO și co-fondator al Epic Cleantec. „Aproape nicio clădire nu reutiliza acea apă, asta încercăm să schimbăm”.

„Ceea ce am făcut este să luăm o mulțime de principii existente în lumea apelor uzate și să le proiectăm pentru clădiri individuale”, a adăugat el. „Facem pentru apă ceea ce a făcut solarul pentru energie, care se îndepărtează de o dependență exclusivă, de o infrastructură mare, centralizată”, conform whdh.com.

Din 2015, în San Francisco, clădirile noi de peste 100.000 de metri pătrați trebuie să aibă un sistem de reciclare a apei la fața locului.

„Din punct de vedere științific, această apă îndeplinește adesea sau chiar depășește standardele de apă potabilă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`