Beny Steinmetz, eliberat din arest în Cipru. Omul de afaceri israelian a fost condamnat la închisoare în dosarul Ferma Băneasa

Beny Steinmetz, eliberat din arest în Cipru. Omul de afaceri israelian a fost condamnat la închisoare în dosarul Ferma Băneasa
Foto simbol: Pixabay

Omul de afaceri israelian Beny Steinmetz, condamnat de justiția română la 5 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa, a fost eliberat condiționat din custodia autorităților din Cipru și va avea o nouă înfățișare în instanță în data de 14 septembrie, a anunțat un oficial al poliției cipriote, miercuri, potrivit Reuters.

Beny Steinmetz a fost eliberat din arest în Cipru

Purtătorul său de cuvânt spune că a fost eliberat pe cauțiune, cu efect imediat, până când se vor asigura că anularea mandatului european este valabilă.

Omul de afaceri israelian a fost fusese reținut săptămâna trecută, la sosirea pe aeroportul din Larnaca, în baza mandatului european de arestare (EAW) care a fost emis de autoritățile române. Același mandat, care a dus la arestarea sa în mai multe țări, a fost anulat de mai multe state europene.

Steinmetz „salută decizia și rămâne încrezător că Justiția din Cipru va realiza că Mandatul European de Arestare nu ar fi trebuit pus în aplicare, din cauza viciilor semnificative prezentate în procesul juridic urmat în România”, spune purtătorul de cuvânt.

„Acest lucru este în concordanță cu concluzia la care au ajuns și Grecia, Italia și Interpol în trecut”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`