Benjamin Netanyahu: Războiul din Gaza este al doilea război de independență al Israelului. Va fi lung și dificil

Benjamin Netanyahu: Războiul din Gaza este al doilea război de independență al Israelului. Va fi lung și dificil
Foto: Hepta.ro / Bestimage / GPO via Bestimage

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă că bătălia din Fâșia Gaza va fi „lungă și dificilă”, în contextul în care forțele terestre israeliene operează pe teritoriul palestinian de peste 24 de ore, potrivit AFP preluată de Barron`s.

Războiul din Gaza este al doilea război de independență al Israelului, spune Benjamin Netanyahu

„Războiul din Gaza va fi lung și dificil și suntem pregătiți pentru acest lucru”, a declarat Netanyahu, sâmbătă, într-o conferință de presă, după ce s-a întâlnit cu familiile ostaticilor ținuți în Gaza de Hamas.

Este a doua întâlnire a liderului israelian cu familiile ostaticilor după masacrul comis de Hamas în 7 octombrie, potrivit The Jerusalem Post.

„Vom epuiza fiecare posibilitate pentru a-i aduce acasă”, a spus el la întâlnirea cu familiile ostaticilor.

Benjamin Netanyahu susține că acesta este unul dintre obiectivele războiului.

„Cheia este gradul de presiune asupra Hamas. Cu cât mai multă presiune, cu atât mai multe șanse” să obținem eliberarea ostaticilor, spune premierul Statului Israel.

„Acesta este al doilea război de independență al Israelului. Va fi lung și suntem abia la început”, a subliniat Netanyahu.

Despre războiul dintre Israel și Hamas a vorbit și Radu Carp, profesor de științe politice, sâmbătă, la Special B1 cu Eli Roman.

„Hamas este o organizație teroristă, care nu dorește statul Palestina, ci dorește un stat islamic în întregul Orient Mijlociu, la fel ca și Statul Islamic în urmă cu mai mulți ani”, a declarat Radu Carp.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`