Beijingul ar trebui să plătească pentru ajutorul oferit Rusiei în război. Jens Stoltenberg: „Calea spre pace trece prin mai multe arme pentru Ucraina”

Beijingul ar trebui să plătească pentru ajutorul oferit Rusiei în război. Jens Stoltenberg: „Calea spre pace trece prin mai multe arme pentru Ucraina”
Sursa Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Beijingul ar trebui să plătească pentru ajutorul oferit Rusiei în război. De asemenea, el a încurajat alianța militară să furnizeze și mai multe arme Ucrainei, întrucât acesta ar fi drumul spre pace, scrie Agerpres.

Jens Stoltenberg: Calea spre pace este furnizarea de arme pentru Ucraina

„Ar putea părea un paradox, dar calea spre pace trece prin mai multe arme pentru Ucraina”, a declarat şeful NATO.

Secretarul general al NATO va efectua o vizită la Washington pentru pregătirea unui summit aniversar al Alianței Nord-Atalntice, care se va desfășura în capitala federală americană în luna iulie.

„La un moment dat, şi cel puţin dacă China nu-şi schimbă direcţia, aliaţii trebuie să-i impună un cost”, a afirmat Stoltenberg.

El a subliniat că Beijingul „alimentează cel mai mare conflict armat în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial”.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia va înceta focul și va intra în discuții de pace dacă Ucraina va renunța la ambițiile NATO și și-ar retrage forțele din regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporizhzhia din estul și sudul Ucrainei.

Declarația finală a summitului din Elveția privind pacea în Ucraina a fost aprobată de doar 80 dintre cele 93 de state participante. Luminița Odobescu, ministrul român de Externe, a declarat că România a susținut întotdeauna formula de pace a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, adăugând că summitul a fost un succes.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`