Bebeluși gemeni uciși în Gaza chiar în timp ce tatăl le înregistra certificatele de naștere

Bebeluși gemeni uciși în Gaza chiar în timp ce tatăl le înregistra certificatele de naștere
Foto: Hepta - DPA Images / Abed Rahim Khatib

Gemenii nou-născuți au fost uciși într-un atac aerian israelian în Gaza, în timp ce tatăl lor se afla la un birou al guvernului local pentru a le înregistra nașterea.

115 copii s-au născut în Gaza și apoi au fost uciși imediat sau aproape imediat

Asser, un băiat, și Ayssel, o fată, aveau doar patru zile când tatăl lor, Mohammed Abu al-Qumsan, a mers să le ridice certificatele de naștere.
În timp ce era plecat, vecinii lui au sunat pentru a-i spune că casa lor din Deir al Balah a fost bombardată. Lovitura a ucis-o și pe soția lui și pe bunica gemenilor, anunță BBC.

„Nu știu ce s-a întâmplat”, a spus el. „Mi s-a spus că a fost un obuz care a lovit casa.” „Nici nu am avut timp să îi sărbătoresc”, a adăugat el.
Ministerul Sănătății din Gaza spune că 115 copii s-au născut și apoi au fost uciși imediat sau aproape imediat în timpul războiului.

Potrivit agenției de presă AP, familia a urmat un ordin de evacuare a orașului Gaza în primele săptămâni ale războiului Israel-Gaza, căutând adăpost într-o parte centrală a fâșiei, așa cum a indicat armata israeliană.

BBC a cerut armatei israeliene să comenteze loviturA și așteaptă un răspuns.
Israelul spune că încearcă să evite rănirea civililor și dă vina pe seama Hamas care operează în zone rezidențiale dense, inclusiv folosind clădiri civile ca adăpost.

Dar oficialii rareori comentează bombardamentele individuale.

Mai multe astfel de adăposturi din Gaza au fost atacate în ultimele săptămâni. Sâmbătă, un atac aerian israelian asupra unei clădiri de școală care adăpostește palestinieni strămutați din orașul Gaza a ucis peste 70 de persoane, a declarat directorul unui spital pentru BBC.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că școala „a servit ca o unitate militară activă a Hamas și a Jihadului Islamic”, ceea ce Hamas a negat. Israelul a contestat numărul morților, dar BBC nu a putut verifica independent cifrele din nicio parte.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`