Gigantul farmaceutic Bayer, obligat să plătească 2 miliarde de dolari unui cuplu care s-a îmbolnăvit de cancer de la un produs Monsanto

Gigantul farmaceutic Bayer, obligat să plătească 2 miliarde de dolari unui cuplu care s-a îmbolnăvit de cancer de la un produs Monsanto
Foto: Facebook/ Bayer

Doi pensionari din Statele Unite au câştigat în instanţă despăgubiri de de la gigantul farmaceutic Bayer după ce o instan’ţă a stabilit că cei doi s-au îmbolnăvit de cancer pentru că au folosit erbicitul Roundup, produse de Monsanto, companie achiziţionată de Bayer în 2018.

În urma acestei decizii, un juriu de la Curtea Superioară din Alameda, Oakland, a obligat Bayer la plăți penale compensatorii de peste două miliarde de dolari, arată The Sun, citat de Libertatea.

Substanța activă din Roundup, un produs chimic folosit în combaterea dăunătorilor din agricultură, este glifosatul. Această substanță este clasată de Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC) ca fiind probabil cancerigen pentru oameni. În ultimele două decenii, nivelurile de glifosat din sângele omenesc au crescut cu mai mult de 1000%.

Bayer a anunţat că va contesta decizia instanţei, respingând acuzațiile potrivit cărora glifosatul ar fi cancerigen și face mereu trimitere la faptul că autoritățile din lumea întreagă au aprobat folosirea acestei substanțe, pe care o consideră nepericuloasă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`