Societatea Elvețiană pentru Medicină Intensivă a precizat că persoanele în vârstă ar trebui să se gândească la întocmirea testamentelor și să discute cu apropiații și membrii familiei în legătură cu posibilitatea de a fi puși pe ventilație artificială.
Deși pare șocant, Elveția este țara în care oamenii pot recurge la procedura suicidului asistat, iar în această societate, este acceptată ideea conform căruia indivizii au dreptul de a decide felul în care mor.
O treime dintre elvețieni deja au testamentele pregătite, astfel că familiile știu deja care le sunt dorințele în eventualitatea unei boli severe sau unui accident, scrie BBC.
Știrile din Italia, despre bătrâni care mor singuri după ce au stat zile în șir sub ventilație artificială au alarmat populația elvețiană.
Gerontologul Roland Kunz a declarat că statisticile arată că dacă un pacient infectat cu coronavirus care este în vârstă ajunge să fie conectat la aparatele de ventilație artificială, șansele ca el să se recupereze fiind foarte mici.
Totodată, el consideră că această secțiune al populației ar trebui să aibă opțiunea de a fi îngrijiți acasă, dacă există personal disponibil să le asigure îngrijirea.
Cu toate acestea, aceast îndemn nu este pe placul tuturor, unii o consideră ca o presiune inutilă asupra persoanelor în vârstă într-un moment deja dificil.
Potrivit doctorilor elvețieni, această măsură nu este pentru eliberarea paturilor pentru pacienți mai tineri.
În Elveția, regulile triajului au fost deja stabilite, iar dacă există mai mulți pacienți decât paturi, atunci vor avea prioritate cei care au mai multe șanse de supraviețuire.
În această țară 11.712 persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, dintre care 191 s-au stins din viață. 131 de oameni s-au recuperat, iar alți 141 sunt în stare critică.
Doar în ultimele 24 de ore au fost raportate 815 persoane diagnosticate.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat izbuncnirea de coronavirus la nivelul pandemie. Sunt peste 525.000 de cazuri la nivel global, peste 123.200 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor a depășit de 23.700 de oameni.
România a ajuns la 1.029 de cazuri de COVID-19, cu 123 depistate doar de la ultima informare. La ATI sunt internați 29 pacienți, dintre care 23 sunt în stare gravă.
Dintre cele 1.029 de cazuri, 94 au fost declarate vindecate și externate, 53 la Timișoara, 28 la București, 6 la Craiova, 5 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași. Din nefericire, alte 23 persoane s-au stins din viață.
De asemenea, amintim că, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.151 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.