Barurile exclusiviste din Emiratele Arabe Unite vor avea parte de cea mai curată gheață din lume, direct din ghețarii arctici

Barurile exclusiviste din Emiratele Arabe Unite vor avea parte de cea mai curată gheață din lume, direct din ghețarii arctici
Foto: pixabay.

Un antreprenor din Groenlanda vrea să adauge în paharele bogaților din Dubai gheață străveche, scoasă din fiorduri, pentru a oferi senzația supremă la nivel internațional, relatează The Guardian.

Gheață veche de mai bine de 100.000 de ani

Arctic Ice recoltează gheață din fiordurile din Groenlanda și apoi o expediază în Emiratele Arabe Unite pentru a o vinde unor baruri exclusiviste. Utilizarea gheții glaciare în băuturi este o practică obișnuită în Groenlanda și, de-a lungul anilor, mai mulți antreprenori au încercat fără succes să o exporte.

Cofondatorul său, Malik V Rasmussen, a declarat că gheața, care a fost comprimată de-a lungul mileniilor, este complet lipsită de bule și se topește mai lent decât gheața obișnuită. De asemenea, este mai pură decât apa minerală înghețată folosită de obicei în cuburile de gheață din Dubai.

Potrivit site-ului web al companiei: „Gheața arctică provine direct din ghețarii naturali din Arctica, care se află în stare înghețată de mai bine de 100.000 de ani. Aceste părți ale ghețarilor nu au fost în contact cu niciun fel de sol sau contaminate de poluanți produși de activitățile umane. Acest lucru face ca gheața arctică să fie cel mai curat H20 de pe Pământ”.

Val de critici

Start-up-ul lansat în 2022 a expediat primele 20 de tone de gheață abia recent și a fost lovit de un val de critici care i-a luat prin surprindere pe fondatori. Comentatorii de pe rețelele de socializare le-au transmis: „Nu ar trebui să vă faceți griji cu privire la efectele încălzirii globale în loc să vindeți apă de ghețar?” sau „Ce este această distopie?”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`