Barbecue uriaș organizat în ultima zi a Regelui Charles și a Reginei Camilla în Australia. A fost prima călătorie în străinătate a monarhului britanic de lungă durată după diagnosticarea cu cancer

Barbecue uriaș organizat în ultima zi a Regelui Charles și a Reginei Camilla în Australia. A fost prima călătorie în străinătate a monarhului britanic de lungă durată după diagnosticarea cu cancer
Sursa Foto: Hepta.ro

Regele Charles al III-lea și Regina Camilla au încheiat marți turneul lor în Australia, printr-o deplasare în Sydney. Aceasta a fost prima călătorie de lungă durată în străinătate a monarhului după diagnosticarea cu cancer.

Regele Charles a vizitat Sydney în ultima zi a turneului din Australia

Mii de persoane s-au reunit în fața clădirii Operei din Sydney în speranţa de a-l întâlni pe suveranul Regatului Unit. Decorat cu titlul onorific de amiral al marinei australiene în weekendul trecut, regele Charles al III-lea a inspectat o flotilă de distrugătoare înzestrate cu lansatoare de rachete şi vânătoare de mine din zonele costiere, conform Agerpres. 

Turneul de șase zile al regelui Charles în Australia a fost scurtat pentru a nu complica perioada sa de convalescenţă medicală. Monarhul a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu opt luni și nu a dezvăluit niciodată în mod public tipul de cancer de care suferă.

Marţi după-amiază, el s-a deplasat la căpătâiul unor pacienţi care suferă de cancer, unde s-a întâlnit cu doi renumiţi medici oncologi într-un spital şi laborator de cercetare din Sydney, Institutul australian Melanoma, specializat în studii asupra cancerului de piele.

Regele Charles a participat la un barbecue uriaș

În timpul zilei de marți, Regele Charles a participat și la un barbecue uriaș organizat în periferia estică a metropolei Sydney, Parramatta, un cartier multicultural unde locuiesc importante comunităţi chineze şi indiene şi care susţin în mod tradiţional destul de puţin monarhia.

Evenimentul a fost supervizat de către învingătorul emisiunii-concurs pe teme culinare „MasterChef Australia”. La finalul acestui turneu australian, cuplul regal britanic va pleca miercuri cu avionul pentru o vizită de cinci zile în Insulele Samoa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`