Bărbatul care a vrut să-l împuște pe Donald Trump pe terenul de golf are antecedente penale și e mare susținător al Ucrainei

Bărbatul care a vrut să-l împuște pe Donald Trump pe terenul de golf are antecedente penale și e mare susținător al Ucrainei
Sursa Foto: Flickr.com

Partenerul american al BBC, CBS News, l-a numit pe suspect Ryan Wesley Routh, citând surse oficiale și a găsit profiluri de rețele sociale care se potrivesc cu acest nume, acestea indicând că bărbatul le-a cerut unor mercenari să meargă în Ucraina pentru a lupta împotriva forțelor ruse.

Bărbatul a vrut să ducă soldați afgani în Ucraina

Routh, care nu avea experiență militară, a declarat pentru New York Times în 2023 că a călătorit în Ucraina imediat după invazia Rusiei din 2022 pentru a găsi recruți militari printre soldații afgani care fugiseră de talibani.

„Soldați, vă rog să nu mă sunați. Încă încercăm să facem ca Ucraina să accepte soldați afgani și sperăm să avem niște răspunsuri în următoarele luni… vă rog să aveți răbdare”, a scris el pe Facebook în iulie.

Primele rapoarte sugerează că Routh avea antecedente penale și, potrivit surselor CBS, el a fost acuzat și condamnat pentru numeroase infracțiuni – inclusiv purtarea unei arme ascunse.

Fiul lui Routh, Oran, l-a descris pe bărbat drept un „tată iubitor și grijuliu”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)
21:46 - Care este orașul cu cel mai lung nume din lume? Este o destinație cunoscută și a ajuns și în Cartea Recordurilor