Bărbaţii cu vârsta de încorporare din Ucraina nu mai au dreptul să părăsească localitatea de reşedinţă

Bărbaţii cu vârsta de încorporare din Ucraina nu mai au dreptul să părăsească localitatea de reşedinţă
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Alexey Maishev

Ucrainenii care au vârsta de încorporare în armată nu au voie să își părăsească localităţile de reşedinţă, a decis ministerul apărării de la Kiev, potrivit DPA.

Ucrainenii apți de luptă nu își mai pot părăsi localitățile de reședință

Ordinul are la bază o lege din anul 1992 privind mobilizarea. Bărbaţii cu vârste între 18 şi 60 de ani au nevoie de permisiunea comisariatului lor militar local pentru a putea părăsi districtul unde sunt înregistraţi. Controale se desfăşoară în special la graniţele districtelor şi la limitele localităţilor.

După declanşarea războiului şi declararea legii marţiale în luna februarie, bărbaţii ucraineni cu vârste între 18 şi 60 de ani nu mai au dreptul să părăsească ţara. Cu toate acestea, gărzile de frontieră reţin cu regularitate bărbaţi care încearcă să treacă graniţa în Republica Moldova sau în statele UE vecine.

În acest timp, pe frontul din estul ţării, după ce au pierdut şi oraşul Lisiceansk din provincia Lugansk, trupele ucrainene încearcă să oprească înaintarea rusă către vest şi către două oraşe din provincia învecinată Doneţk, Sloviansk şi Kramatorsk.

Costuri uriașe pentru Ucraina din cauza războiului lansat de Rusia

Invazia rusă a curmat mii de vieți, însă a provocat și pagube materiale enorme. Războiul lansat de Vladimir Putin și Federația Rusă o costă deja 700 de miliarde de dolari pe Ucraina, arată o analiză a publicației Blick.

Ofensiva rusă a lăsat în urmă case bombardate, străzi distruse și pierderi masive de venituri, provocând pagube enorme statului invadat. Deși nu există date exacte în acest sens, Școala de Economie de la Kieva calculat valoarea daunelor pe baza informațiilor raportate și a propriilor investigații. La începutul lunii iunie, cercetătorii ucraineni estimau prejudiciul la circa 600 de miliarde dolari, cu pagube de 104 miliarde dolari la nivelul infrastructurii.

De atunci, numărul continuat să crească și este posibil să fi egalat între timp produsul intern brut al Elveției din 2021, de 742 miliarde dolari, notează Blick, care a realizat o analiză a daunelor minime.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:06 - Cât costă un parfum de la noul brand al Ilincăi Vandici. „Femeile sunt cu de toate, iar parfumul este esențial”
23:53 - Ciolacu reafirmă că-l va desemna premier pe Bolojan dacă va câștiga prezidențialele. Liderul PSD vrea continuarea coaliției cu PNL: „De ce să stricăm ceva ce funcționează?”
23:18 - Geoană: Rugămintea mea din inimă – veniți la vot! Votați cu cine doriți, eu sper că veți vota cu mine / La momentul complicat pe care-l traversăm, eu nu mi-aș da țara pe mâna unor nepricepuți (VIDEO)
23:16 - Șofer mort, după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de tren, în Lugoj. Mecanicul de locomotivă a suferit un atac de panică
22:55 - Cetățenii români vor putea călători fără viza în China. De când intră în vigoare noua hotărâre și până când e valabilă
22:33 - Două femei din Capitală, reținute după ce ar fi încercat să „cumpere” o mașină de lux, fără să plătească la schimb
22:29 - Ciolacu anunță că a vorbit din nou cu Trump și că de la anul vor fi eliminate vizele românilor pentru SUA. La discuție a participat și Viktor Orban
22:10 - Geoană, întrebat dacă au existat negocieri pentru a se retrage din cursă: “Eu sunt singurul care nu aveam motive să renunț, pentru că n-am ce negocia. Nu-mi doresc decât să slujesc țara asta. Este o perioadă mai grea decât ‘89″ (VIDEO)
21:59 - Vântul și ninsorile au pus stăpânire pe vestul și centrul țării. Se văd deja primele pagube produse de vremea rea
21:59 - Rareș Bogdan, după ce a votat în Paris: Mă aştept la o prezenţă undeva la 8 – 9 milioane duminică şi din diaspora să sărim de 500.000 (VIDEO)