”Banda bunicilor”, căutată pentru mai multe jafuri asupra oficiilor poștale, anihilată de polițiștii italieni (VIDEO)

”Banda bunicilor”, căutată pentru mai multe jafuri asupra oficiilor poștale, anihilată de polițiștii italieni (VIDEO)
Captura video Youtube

Supranumită”banda bunicilor”, gruparea infracțională compusă din bărbați cu vârste cuprinse între 50 și 75 de ani, care jefuiau oficiile poștale din zona metropolitană romană, a fost în cele din urmă anihilată de polițiștii italieni, informează Il Messaggero.

Rezultatul a fost obținut în urma unor investigații ample coordonate de Procuratura Capitolină și s-au finalizat cu arestarea a trei membri ai grupării și la dispunerea unor măsuri preventive împotriva altor trei suspecți.

O grupare infracțională bine organizată, meticuloasă și precisă în execuție

Potrivit informațiilor furnizate de anchetatori, activitatea grupării era caracterizată de meticulozitate și precizie.

Beneficiind de o experiență bogată în mediul infracțional, acumulată de-a lungul anilor, bătrânii aveau foarte bine cristalizate rolurile fiecăruia în cadrul echipei: unii se ocupau de reproducerea cheilor falsificate pentru accesul la locații, alții făceau găuri pentru a permite complicilor lor să intre în sucursalele care urmau să fie jefuite.

Principalii coordonatori ai grupării infracționale, în vârstă de 70 și 75 de ani, aveau roluri distincte, unul dintre ei fiind „observator”, iar celălalt direct implicat în execuția jafurilor.

Membrii grupării au fost implicați în mai multe jafuri dintre care cel mai notoriu, petrecut în urmă cu un an, a vizat un oficiu poștal din care au plecat cu 195.000 de euro.

Vârsta nu e un impediment în comiterea unor infracțiuni

”Banda bunicilor” a fost prinsă de autorități în în flagrant, chiar în timp ce pregăteau să jefuiască un alt oficiului poștal.

Acțiunea a adus în atenția publicului modul de operare inedit al acestor bătrâni  infractori experimentați, care nu doar că reușeau să pătrundă în locații cu un nivel ridicat de securitate, dar și să evite să fie capturați de autorități pentru o lungă perioadă de timp.

Jurnaliștii italieni notează că arestările efectuate de autorități marchează o victorie în lupta împotriva criminalității organizate și demonstrează că vârsta nu este deloc un impediment pentru comiterea unor infracțiuni grave.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:29 - Dan Dungaciu: Maia Sandu are o șansă, în primul rând, bazată pe mobilizarea diasporei. Nu văd niciun candidat care, chiar dacă ar spune-o, i-ar da voturile / Trebuie să regândim radical strategia pentru 2025 (VIDEO)
22:05 - Florin Roman: Câciu mai bine s-ar ocupa de ministerul pe care s-a pus praful de când îl conduce. Să se apuce să-și caute gradul de absorbție, cu lupa, dacă altfel nu îl găsește
21:43 - Adrian Câciu, după declarațiile liderului PNL: „Ceaușescu s-a reîncarnat! Bolșevismul galben este pe val!” / „În aceeași oală cu Ciucă intră și Nicușor Dan, pretins de dreapta, practic un stângist din extrema progresistă”
21:23 - Jeremy Clarkson a suferit o operație „extrem de urgentă” la inimă. Regimul „oribil” pe care trebuie să îl țină: „Care e rostul?”
21:00 - Un șofer băut și drogat a mers cu mașina pe trotuar în Constanța
20:39 - O tânără a intrat cu mașina în zidul unei clădiri. Cinci persoane rănite
20:17 - Hezbollah „condamnă cu fermitate agresiunea sionistă” împotriva Iranului și acuză SUA că „poartă responsabilitatea deplină pentru masacrele, tragediile și durerea” provocate de Israel
19:55 - Marcel Ciolacu: Ne-am ales cu foarte multe după mandatul lui Iohannis, avem trei găuri (VIDEO)
19:34 - România, învinsă categoric de Elveția la Trofeul Carpați. Joc modest al „tricolorelor” în fața unei naționale mult mai slab cotate
19:09 - Două tinere au căzut cu mașina în râu. Cum s-a produs accidentul