Bancherii nemulțumiți de Brexit: Marea Britanie ar putea pierde mii de locuri de muncă în domeniul bancar

Bancherii nemulțumiți de Brexit: Marea Britanie ar putea pierde mii de locuri de muncă în domeniul bancar

Londra este actuala capitală financiară a Europei, găzduind numeroase bănci europene și americane. Acestea doreau ca Marea Britaniei să Rămână în Uniunea Europeană, unele contribuind și financiar la campania "Remain", iar rezultatul votului e posibil să ducă la delocalizări.

Banca americană JPMorgan, ce are 16.000 de angajați în Marea Britanie, a avertizat vineri conform Agerpres că ar putea transfera locuri de muncă în afara țării. "Am putea fi nevoiți să facem unele modificări în structura entității noastre legale europene și să mutăm anumite locuri de muncă" ar fi precizat banca într-un document intern. Înainte de referendumm, directorul general Jamie Dimon a declarat că între 1.000 și 4.000 de locuri de muncă ar putea fi transferate.

Deutsche Bank a avertizat la rândul ei că ar putea repatria anumite activități, banca germană având 9.000 de angajași în Regatul Unit. Iar, HSBC a evocat posibilitatea mutării a aproximativ 1.000 de angajați în Paris: " Avem o importantă activitate bancară în Franța și în consecință avem opțiunea de a muta la Paris angajați care în prezent lucrează la Londra, dacă va fi nevoie"

Firma de consultanță PwC estimează numărul total de pierderi de joburi în sectorul serviciilor financiare până în 2020 ca urmare a Brexit-ului între 70.000 și 100.000. O concurență acerbă se va da între orașele europene ce vor dori să profite de pe urma părăsirii acestor bănci. Printre concurenți s-ar putea numără conform specialiștilor: Paris, Frankfurt, Dublin, Luxemburg sau Amsterdam.

În schimb, Huw Macartney, profesor la Universitatea din Birmingham neagă că ar putea fi un exil din Londra care să fie în beneficiul altor orașe europene: "City va rămâne un centru major pentru băncile americane și chineze. Chiar dacă Paris și Frankfurt ar dori să profite de Brexit, cel mai mare beneficiar va fi New York deoarece marile bănci se vor muta pe celălalt mal al Atlanticului"

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Tomac (PMP), după ce extrema dreaptă a câștigat alegerile din Austria: Putem spune ”adio, Schengen!” după rezultatul acestui vot (VIDEO)
23:30 - Oprea: Ciucă încearcă să-și mobilizeze electoratul, să arate că e puternic în PNL, că ”nu mai facem cu PSD”. A fost această chestiune veche dintotdeauna de a împărți țara cu PSD sau fără PSD. Nu despre asta e vorba (VIDEO)
23:00 - Ministrul Veștea (PNL), întrebat dacă se menține coaliția cu PSD și după alegeri: „Eu sunt născut în aceeași zi cu Nostradamus și nu sunt în măsură să vă dau o astfel de soluție. Românii decid” (VIDEO)
22:30 - Arafat, despre ploile torențiale: Consecințele de până acum nu sunt grave / Deja în județul Galați avem 3.500 de persoane evacuate. Vreo 260 au refuzat evacuarea și fac asta pe propria răspundere (VIDEO)
22:07 - Ministrul Mircea Fechet: Debitul Dunării nu are o creștere care să ne surprindă / Galațiul rămâne sub cod roșu / Am mers mai bine de 1000 de km să mă asigur că autoritățile sunt pregătite (VIDEO)
21:45 - Cum răspunde ANM criticilor că a exagerat cu avertismentele privind furtuna. Georgescu: S-a ținut cont de toate fenomenele meteo. Maximele termice vor în unele zone cu 15 grade mai scăzute (VIDEO)
21:08 - George Simion spune că Becali ar putea fi printre candidaţii AUR: Îl iau pentru că aduce voturi. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici
20:45 - Probleme în traficul din București din cauza furtunii: Mijloace de transport, blocate la Podul Grozăveşti (VIDEO)
20:18 - Extrema dreaptă a câștigat alegerile parlamentare din Austria, arată primele estimări. Cancelarul Karl Nehammer și-a recunoscut înfrângerea
19:44 - Ion Iliescu: „Am un zâmbet de Dacie, un zâmbet industrial, cu patru viteze” / Secretul longevității sale și mesajul lui pentru români în prag de alegeri